Kesäkukat saa vangittua loistoonsa kandeerauksen avulla ja käytettyä kakkujen koristeena, kun luonnon kukinta-aika on jo ohitse.
7.7.2011
Huuhtele kukat kylmällä vedellä. Katkaise kukka varren yläosasta.
Erottele valkuainen laakeaan astiaan ja vatkaa haarukalla rakenne kevyesti rikki.
Kasta kukka valkuaiseen. Kandeerauksessa on tärkeää huolehtia siitä, että valkuaista tulee joka kohtaan, sillä tämä estää kukan lakastumisen.
Pyyhi siveltimellä ylimääräiset valkuaiset terälehtien päältä, muuten sokerikerroksesta tulee liian paksu. Varmista samalla, että valkuaista on joka kohdassa – myös terälehtien alapuolella.
Voit käsitellä kukkia valkuaisella ison määrän kerrallaan, ennenkuin etenet sokerointiin.
Kasta kukka hienoon Siro-sokeriin. Tasaisemman ja ohuemman sokerikerroksen saat käyttämällä sokeroimiseen sirotinta (voit valjastaa käyttöön esimerkiksi vanhan maustepurkin).
Laita kukat uunipellille leivinpaperin päälle.
Käsittele vihreät lehdet samalla tekniikalla. Sivele ensin valkuaista…
… ja kasta sitten sokeriin.
Anna kukkien/lehtien kuivua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään. Nopeammin saat koristeet kuivatettua nostamalla pellin uuniin miedolle lämmölle (n. 30 asteeseen), kunnes koristeet ovat kovettuneet.
Hei! Kuinka kauan kukat säilyvät jos kandeeraan ne munanvalkuaisella? Ja miten niitä tulisi säilyttää, jotta pysyisivät hyvinä?
Marica: mahtavaa kuulla! 🙂 Kiitti, että tulit kertomaan!
Kokeilin kandeerausta pakastettuihin viinimarjoihin ja hyvin onnistui! Sulatin ne ensin talouspaperin päällä ja valitsin ehjinä pysyneet marjat!
Marica: en ole pakastemarjoista kokeillut, riippuu ainakin marjasta. Ehkä olennaista, että marjan pinta on kuiva. Esimerkiksi pihlajanmarjoista onnistuu hyvin.
Epäilyttää, että mitens käy, kun marja alkaa sulaa ja tulee kosteutta, niin sen luulisi sulattavan sokerin. Kokemusta ei kyllä ole.
Onnistuukohan kandeeraus pakastetuista marjoista, onko kokemuksia?
No niinpäs onkin! Viikonloppuna nähdään, menikö mönkään vai mainiosti =)
Ruustina: ainakin Kinuskikissa leipoo-kirjassa on toffeemassalla päällystetty kakku jonka Kinuskikissa on koristellut sokeroiduilla ruusunlehdillä. Toffeemassahan on aika samaa kuin kinuskikuorrute. Varmuudeksi kannattaa ehkä jos mahdollista laittaa sokeroidut koristeet vasta vähän ennen tarjoilua.
Pitääköhän kukat muotonsa kinuskikuorrutteen päällä vai kostuvatko ne, kokemuksia? Kiitos jo etukäteen! =)
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Jekku: vastaukset löytyvät tuosta ohjeesta. 😉