Pienet sokerimassakallat

Ainekset ja tarvikkeet:

sokerimassaa/marsipaania
(pastavärejä massan värjäämiseen)
tomusokeria
pieni sydänmuotti
pallopäinen työkalu


Tässä ohje Mokka-valkosuklaaleivosten koristelussa käyttämieni kallankukkien tekemiseen. Kuivumisen nopeuttamiseksi tein kallat sokerimassasta, mutta marsipaani käy yhtä hyvin.

Värjää sokerimassa/marsipaani haluamasi sävyiseksi. Näiden ”mielikuvituskallojen” tilalla aidompi lopputulos syntyisi käyttämällä valkoista kukkaosaan ja keltaista keskiosaan. Vihreää tarvitaan varteen.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Ota levystä sydänmuotilla kuvioita. Leikkaa sydän puoliksi. Näin syntyvistä terälehdistä voi leikata häntää vähän lyhyemmäksi. Itse käytän tällaisiin leikkaamisiin kuvassa näkyvää veitsimäistä muotoilutyökalua.

Muotoile kallojen keskiosat valitsemastasi väristä ohuiksi pitkuloiksi.

Ohenna terälehteä reunoilta pallopäisellä muotoilutyökalulla. Alla voit käyttää muotoilusienen mukana tulevaa ohuempaa, pehmeää alustaa. Aseta keskelle kukan keskiosa ja taita reunat osittain toistensa päälle niin, että kukkaan tulee hieman kierrettä. Nipistä päällimmäiseksi jäävä reuna umpeen.


Leikkaa kukan häntää hieman lyhyemmäksi ja muotoile leikkauskohta kartion malliseksi.

Muotoile sormissasi vihreästä sokerimassasta ohut pitkula. Aseta pitkula muutaman millin matkalta kukan tyviosan päälle ja paina sen ympärille.

Näin kallankukka on valmis!