Toivepalstalla pyydettiin Irish coffee -kakkua – mikä mahtava idea jälleen kerran (kiitos Minni86!). Kyseessä on oma suosikkidrinkkini (resepti löytyy vuosien takaa kohdasta irish coffee), joten oli korkea aika valmistaa sitä kakun muodossa.
Pyrin kunnioittamaan reseptin alkuperää ja minimoimaan siihen kuulumattomien raaka-aineiden käytön. Täyte on tehty murukahvista, jota käytän usein leivonnaisissa, sillä murukahvin avulla on helppoa säätää kahvin vahvuus juuri oikeaksi. Voit toki korvata veden ja murukahvin valmiilla kahvilla, mutta se tulee keittää huomattavasti normaalia vahvemmaksi.
Viskin valinnalla voi vaikuttaa lopputulokseen – tarvittaessa myös pilata sen. Itse en voi sietää savun makuisia viskejä, joten turvallinen vaihtoehto on esimerkiksi irlantilainen Jameson.
Christa: Voit hyvin tehdä tämän kakun jo edellisenä päivänä. Tällaiset liivatteella hyydytettävät kakut ovat siitä omiaan,että vaikka tekisit kaksikin päivää ennen juhlia kylmään niin kestävät hyvin.
Tuon kaakaojauho koristelun kuitenkin tuprauttaisin kakun päälle vasta ihan juuri ennen tarjoilua.
Ainakin minun kokemukseni tuollaisesta koristelusta on se, että kakku päästää kosteutta hivenen ja kaakaojauhe saattaa muuttua pitemmän päälle laikulliseksi.