Tämä kakku on julkaistu vuonna 2008 nimellä ”vapun serpentiinikakku”. Sen toinen nimi voisi olla mokkapalakakku, mutta koska sellainen löytyy jo blogista, niin nimeän kakun nyt uudelleen sen ihanan täytteen mukaan.
Reseptin juuret ovat lapsuudessani. En ollut lapsena suuri täytekakkujen ystävä, mutta tämä kakku oli poikkeus. Reseptin kehitteli isosiskoni Satu ja sen innoittajana oli kovassa käytössä ollut köksänkirja ”Keitämme ja leivomme”. Kirjan kaikkein tahraisimmat sivut lienevät olleet mokkapalat ja mokkavaahto-jälkiruoka. Sisko keksi yhdistää nämä kaksi suosikkiohjetta täytekakuksi.
Tuohon aikaan ei todellakaan ollut tavallista laittaa kakun väliin liivatteella hyydytettyjä mousseja, joten tämä oli uniikki keksintö! Vaikka en vielä tuolloin juonut kahvia, tässä muodossa kahvi oli minusta ihanin maku ikinä.
Tuon alkuperäisen reseptin kanssa oli joitain käytännön ongelmia, esimerkiksi pohjan hajoavaisuus. Ne olen ratkaissut tässä reseptissä, jota päivitin viimeksi nyt 2025. Siskon tekemä kakku oli neliskanttinen, koska silloin 80-luvulla meillä ei tunnettu irtopohjavuokia. Nyt muutin muodon pyöreäksi.
Mokkapala-avainsanan kautta löydät lisää innostavia reseptejä!
Kinuskikissa: Kiitokset 🙂