Pellillä paistettava italialainen focaccialeipä muuntui muffinsseiksi, joissa aromikas maku ja kuohkea rakenne ovat tallella. Muffinssit voi pakata eväsleiväksi tai tarjota salaatin lisukkeena. Nämä leipäset eivät voita kaipaa.
29.10.2019
Yhdistä durumvehnäjauhot ja suola kulhossa.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada hiivaseos siihen.
Alusta hiivaseos kädellä taikinaan ja lisää samalla vuorotellen öljyä ja valkoviiniä. Jatka alustamista 5 minuutin ajan.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin tunti.
Voitele muffinssipellin kolot oliiviöljyllä.
Älä sekoita enää kohonnutta taikinaa, vaan jaa se suoraan muffinssivuoan koloihin.
Sivele taikinan pinnalle reilusti öljyä. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettua rosmariinia.
Puolita kirsikkatomaatit. Paina syvälle muffinssin keskelle tomaatin puolikas.
Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Sivele valmiiden muffinssien päälle oliiviöljyä. Tarjoile mieluiten vastapaistettuina.
Hei!
Pystyykö ohjeen tekemään kuivahiivaa käyttämällä? Kuinka paljon sitä pitäisi laittaa? Sekoitetaanko se jauhojen joukkoon jolloin jauhojen sekaan kaadetaan hiivaseoksen sijaan pelkkä vesi? 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Norppa: kyllä pystyy korvaamaan kuivahiivalla. Leipätaikinoissa ohjeistus on mielestäni 1 ps / 5 dl nestettä, mutta voi toki vielä tarkistaa annostusohjeen pakkauksesta. Ja juu, kuivahiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon.