Välillä tulee vastaan reseptejä, joiden kanssa kärsivällisyys ja usko joutuvat toden teolla koetukselle. Sellainen oli mustien macarons-kuorien leipominen. Kokeiluita kertyi noin kymmenen kappaletta värjäämismekanismin vaihdellessa hiilitableteista erilaisiin elintarvikeväreihin, tavallisesta kaakaojauheesta mustaan kaakaojauheeseen ja näiden erilaisiin yhdistelmiin. Joko lopputulos oli harmaa tai kuoret epäonnistuvat rakenteen puolesta. Lopulta ratkaisu löytyi mustan ja tavallisen kaakaojauheen tarkasta yhdistelmästä. Taas tuli todettua, että luovuttaa ei kannata! Ainesten määrät on ilmoitettu gramman tarkkuudella, joten hyvä vaaka on macaron-leipurin paras kaveri.
Olenkin siis suunnattoman iloinen voidessani nyt esitellä teille toimivan tavan mustien macaronsien leipomiseen. Valkolakkia imitoivat mustavalkoiset mantelileivokset ovat upea lisä ylioppilasjuhlien tai valmistujaisten kahvipöytään.
Kati: itse olen näitä tekemässä tytärten lakkiaisiin ja minä ajattelin pakastaa vain kuoret. En halua ottaa minkäänlaista riskiä, että täyte pakastamisen/sulamisen seurauksena pehmittäisi kuoria yms. Tämä vain oma päätökseni, eikä tarkoita ettei voisi onnistua. Parasta olisi, jos voisit pienellä annoksella testata. Harmillista, etten itse tajunnut tehdä testiä näitä leipoessani! Voisin yrittää muistaa nyt testata, vaikkakaan se ei tämän kevään juhlijoita auta. 😊 Säilyvät varmasti pari päivää jääkaapissa.