Tuntuuko voileipäkakun kokoaminen ja koristeleminen työläältä tai vaikealta? Voileipäpiirakka tarjoaa nopean ja helpon tavan tämän ikisuosikin valmistamiseen. Ruokaisa ja maukas voileipäkakun korvike syntyy pienimuotoisempaakin illanviettoa varten. Kokeile myös muita voileipäkakun makuja, kuten lohta tai poroa.
Ajatuksen voileipäpiirakasta sain lukijan lähettämästä meilistä. Hän kertoi ”tuorepiirakasta”, jossa piirakkapohja paistetaan sellaisenaan ja täytetään tuoreilla raaka-aineilla. Halusin viedä tätä vielä enemmän voileipäkakun suuntaan tekemällä pehmeää sämpylätaikinaa muistuttavan pohjan. Pohjan paistamisesta tulvahtava vastaleivotun leivän tuoksu on hyvä tapa herätellä makunystyröitä. Pohja toimii siis sellaisenaan myös pikaleipänä. Tuoksusta hullaantuneet tyttäreni halusivatkin toisen ”kierroksen” nautittavaksi pelkkänä leipänä. 🙂
Kinuskikissa: Kiitän 😀
Lisäys vielä: Kommentoin vieläkin sitä, miten ihanaa tämä oli seuraavanakin päivänä, kun herkuteltiin loppuja, kosteus oli niin jetsulleen kohdillaan 🙂 Oikein huippujuttu tämä(kin)!