Ystäväni noudatti jonkin aikaa sitten vehnätöntä ruokavaliota, minkä vuoksi perehdyin itsekin vehnättömiin resepteihin suunnitellessani hänelle sopivia tarjoiluita. Tämä kaurarieska oli menestys, eikä se mielestäni jäänyt vehnää millään lailla kaipaamaan. Muutoinkin tein monia ohjeita yksinkertaisesti vaihtamalla vehnäjauhot kaurajauhoihin aivan hyvällä menestyksellä. Kaurajauhoja löydät ruokakaupasta esimerkiksi gluteenittomasta hyllystä. Yrttivoi maistuu levitteenä ja on juhlava, kun sen tarjoilee pursotettuina ruusukkeina.
Varmasti makoista! Ohje sujahti jo kokeiltavien listalle. 🙂 Olenkin tässä viime aikoina leiponut oikein urakalla kauraleipäsiä Kinuskileipomostanikin jo löytyvällä ohjeella. Niihin tulee myöskin ainoastaan kauraa, ja voi että ne ovat makoisia.
Olen vain ollut yllättynyt, miten erilaisia karkeusasteita noista kaurajauhoista löytyy. Jotkut kaurajauhot näyttävät siltä kuin olisi vain vähän huolimattomasti hiutaleita hienonnettu. Sitten taas toisen valmistajan kaurajauhot saattavat olla yhtä hienojakoista kuin esim. tavallinen vehnäjauho. Siinä sitten saa vähän arpoa, että kuinkahan paljon niitä jauhoja milläkin kerralla laittaisi, että tulisi suht samanoloinen taikina. 🤔 No, onneksi rieskoissa ja leivissä ei nyt niin justiinsa ole sen jauhomäärän kanssa. ☺️