Rakkaalla leivonnaisella on monta nimeä: mokkapalat, masaliisa, mokkaruudut, mokkikset, suklaaruudut, tuulomantorttu… Vaikka nimi vaihtelee paikkakunnasta riippuen, leivonnaisen suosio pysyy. Mokkapalat on yhä itsellänikin yksi lempileivonnaisistani.
Vegaanisen version kehittely vaati leivonnaisen näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta useampia testikierroksia. Maitotuotteiden ja kananmunan jättäminen taikinasta voi vaikuttaa niin rakenteeseen kuin makuun, joten taikinan ainesosia oli pohdittava uudelleen. Myös kuorrutteen rakenne on tärkeä. Se on saatava sileäksi kerrokseksi pohjan päälle ja toisaalta sen on jähmetyttävä niin, että paloista tulee siistejä. Lopulta kaikki nämä kriteerit täyttyivät.
Muistathan varmistaa myös ripotteiden vegaanisuuden. Nonparellien ja strösselin ohella kookoshiutaleet on klassinen valinta pinnalle.
Napsauttamalla mokkapalat-avainsanaa näet kaikki Kinuskikissan mokkapalaversiot!
pellavapaita: juuri näin, oikein tulkittu. 😊