Hyvää vegaanista joulua kaikille! 🙂 Marraskuussa julkaistu liivatteeton tuorejuustokakku herätti runsaasti innostusta ja moni kyseli ohjeen soveltamisesta vegaaniseksi. Maidottomia tuotteita käytettäessä havaitsin, että agar-vesiseoksen määrää oli kasvatettava viidenneksellä saman jämäkkyyden saavuttamiseksi. Muutoin valmistusperiaate on sama kuin tuorejuustokakussa.
Hyydytin täytteen kulhoon, joten siitä tuli todella muhkean kokoinen. Siitä huolimatta muoto säilyi täydellisesti eikä edes mitään nesteen tihkumista tapahtunut, mistä varoittelin tuorejuustokakun kohdalla. Täytteen paksuudesta huolimatta kakku pysyi kasassa napakasti. Kakun makuun hain joulun makua piparkakkumausteella ja pähkinöillä.
Tässä on joulukahvituksen komistus. Näyttää ja maistuu joululta. 🎄
Henni; Uskoisin että miksei se silikonivuokakin käy.En näe estettä sen käytölle. Sitten vaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua sulamaan ja varovainen irrotus.