Kun pari vuotta sitten julkaisin täydellisen fudgen ohjeen, moni kyseli vegaanista versiota. Uskoin kyllä vegaanisen fudgen onnistumismahdollisuuksiin, mutta tiesin oikean kasvikerman valinnan vaativan testikierroksia. On mukavampi julkaista resepti vasta, kun voi antaa selkeät suositukset toimivista tuotteista. Tänä jouluna vertailin vegaanisen toffeen valmistuksessa erilaisia kasvipohjaisia kermatuotteita, mikä auttoi eteenpäin myös fudgeohjeen kanssa.
Reseptin vegaanisuutta ei lopputuloksesta maista. Siksi tämä on kaikille yhteinen herkku, vaikka eläinperäiset ainekset onkin karsittu pois. Pehmeä ja kuitenkin sopivan kiinteä rakenne takaa sen, että palat on helppo pakata vaikka lahjaksi.
paula_tuulia: ehkä osan uskaltaa korvata. Fariinisokeri on kuitenkin koostumukseltaan erilaista, joten onnistumistaetta en uskalla anna kokeilematta muutosta itse.