Mokkapalojen vaaleammassa versiossa kuorrutteen kaakaojauhe on vaihdettu valkosuklaaseen. Kahvijauheen ansiosta väri muistutaa maitokahvia. Koristelu on helppo hoitaa makeisilla tai koristerakeilla, joiden värin voi valita juhlan mukaan.
2.12.2015
Koosta riippuen 25-30 leivosta.
leivinpaperi
uunipelti
terävä veitsi
Koosta riippuen 25-30 leivosta.
leivinpaperi
uunipelti
terävä veitsi
POHJA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.
KUORRUTE. Mittaa kuorrutteen voi, kerma ja kahvijauhe kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla, kunnes voi on sulanut, mutta älä anna kiehahtaa.
Ota kattila liedeltä ja lisää valkosuklaa paloina. Sekoita tasaiseksi.
Jäähdyttele kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekoitellen, kunnes rakenne muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle.
KORISTELU. Leikkaa suklaahiput karkeaksi rouheeksi. Ripottele kuorrutteen päälle.
Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa. Leikkaa neliöiksi.
Olipas tämä hyvää! Käytin tavallista pikakahvijauhetta ja sitä lipsahti ehkä pikkasen liikaa, kun maistui kahvi jonkin verran läpi. Varmaan sen takia kuorrutteestakin tuli tummempaa. Ens kerralla sit vähemmän!
Pikkukokki12: oi miten mukavat kommentit sinulta ja äidiltäsi! Kiitos myös onnitteluista! 🙂
Tein tätä kavereilleni ja tämä oli tosi hyvää, ehkä jopa parempaa, kuin tummalla täytteellä, joskin makeampi, mutta tykkäsin. Ja hurjan paljon onnea 11 vuotias Kinuskikissa!! Täältä löytää kyllä parhaimmat ohjeet. Äidin mielestä mokkapalapohja oli pehmeä ja sulasi suuhun ihanasti. 😊
MamaBear: kahvi on tässä vähän kuin mausteena. Varmasti lastenkin makutottumukset vaihtelevat, mutta aika ”helppoja” nämä ovat.
Hei, tämä vaikuttaa ihanalta ohjeelta itsenäisyyspäivälle! Meillä juhlintaan osallistuu paljon lapsia, mietin, että jätän tuon kahvijauheen kokonaan pois. Onko joku kokeillut, millainen maku..?
HeliAnneHelena: näin on, jäähdyttely on tärkeää, jotta kuorrute ei mene harakoille. 🙂
Nyt löytyi uusi suokkari mokkapalan ohje 🙂 Kuorrutus aivan taivaallista! Kuorrutteen kannattaa kunnolla antaa jäähtyä, minä hieman malttamattomana laitoin liian aikaisin ja osa meinasi valua yli.. 😉
Meillä nämä myös jo odottavat jääkaapissa huomisia Linnan juhlia! Sinä ehdit edelle Piparkakku, meillä ei ole maisteltu! 🙂
Näitä tehty huomiseksi. Koemaistelu suoritettu. Tuli törkeän hyviä! Suosittelen. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
katjuska1: kiva, että leivoit ja kiitos, että nostit kommentillasi esiin tätä vanhaa reseptiä. Valkosuklaan ja kahvin yhdistelmä on tosiaan herkullinen.