18.6.2013
Tehdessäni kesäkuun alussa hiekkakakkuja löysin uuden maitotuttavuuden. Riisi- ja soijamaidot ovatkin jo entuudestaan tuttuja maidottomien reseptien kehittelystä, mutta mantelimaito oli uusi juttu. Ja minä tykkäsin! Ylipäätään nämä kasviperäiset maidot ovat minusta yllättävän hyviä, kunhan makuun hieman totuttelee. Mantelimaidon herkullinen raaka-aine on paahdettu manteli ja sen maku oli kyllä miellyttävä ja tunnistettava. 100 millilitrassa on 24 kcal, sokereita 3 g ja rasvaa 1,1 %. Tuote ei sisällä säilöntäaineita.
Seuraava kysymys kuuluu, miten mantelimaitoa voisi hyödyntää leivonnassa? No, esimerkiksi kostutukseen tai vaniljalla maustetun kiisselin valmistamiseen (-> kakun väliin yhdessä marjojen kanssa tai piiraan täytteeksi). Keksittekö jotain muita käyttötapoja? Suosittelen testaamaan! Mantelimaitoa löytyy ainakin isommista marketeista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tuolla s-ryhmän kaupassa tuo makeuttamaton mantelijuoma maksoi 2,39€ makeutettu versio maksoi 2,59€ Soijajuoma taitaa olla halvinta noista neljästä, mutta kutakuinkin 1,89€ ylöspäin näytti olevan hinnat. Litrahinnoista en sitten tiedä, kun valmistajien välillä näytti purkkien koot vaihtelevan.