9.6.2013
Touko-kesäkuusta alkaen on kauppojen siirappivalikoimaa rikastuttanut tuote nimeltä glukoosisiirappi. Kinuskikissa on testannut tuotetta pariin otteeseen kotijäätelön valmistuksessa. Glukoosisiirapin taikana on saada jäätelöstä pehmeää ja suutuntumaltaan kaupan jäätelön kaltaista. Glukoosisiirappi lunasti odotukset, sillä kiteisyydestä ei ollut tietoakaan ja jätski oli suoraan pakastimesta otettunakin leikkautuvaa. Myös jätskipallojen pyöräyttäminen onnistui ilman suurempaa voimankäyttöä. Tein glukoosisiirapista myös jäätelökakun ja julkaisin sen blogissa nimellä Puffet-jäätelökakku. Tuossa yhteydessä annoin vinkkejä jätskin valmistamisesta ja sen maustamisesta, kannattaa käydä lukemassa. Aika moni innostuikin jo kokeilemaan, tästä taitaakin tulla jätskikesä vailla vertaa. 🙂 Jätskikakun yhteyteen tuli paljon kyselyitä siitä, mistä kaupoista glukoosisiirappia löytää. Nyttemmin se pitäisi olla jo ainakin Prismojen, S-markettien, Citymarkettien ja K-supermarkettien valikoimissa. Jos ei löydy, ei kun palautetta kauppiaalle.
Myös monenlaisten karamellien (toffee, vaahtokarkit, kovat karamellit) valmistamiseen suosittelevat glukoosisiirappia. Mahdollisuuksiin ja resepteihin kannattaa tutustua Dansukkerin sivuilla.
Herkullista jäätelökesää kaikille!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä