Tuulihatut ovat klassisia juhlaleivonnaisia, jotka voi tehdä niin makeana kuin suolaisena versiona. Tässä tuulihatut on täytetty lohi- ja porotäytteellä. Tsekkaa myös kolme herkullista makean tuulihatun täytettä! 🙂
22.11.2014
Koosta riippuen annoksesta tulee 35-40 kappaletta.
Koosta riippuen annoksesta tulee 35-40 kappaletta.
Taikina-annoksesta riittää yhteen täytteeseen. Valitse joko lohi- tai porotäyte.
Leivo tuulihatut erillisen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä.
Hienonna kylmäsavulohi/-poro.
Sekoita valitsemasi täytteen ainekset keskenään.
Laita täyte kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän noin 1 cm:n kokoinen aukko. Tai käytä kestopussia ja isoa pyöreää tyllaa.
Avaa tuulihatut terävällä veitsellä. Kannen voi jättää yhdeltä reunalta kiinni.
Pursota täytettä tuulihattujen sisään.
Mahtaako kylmäsavulohen pystyä vaihtamaan suoriltaan lämminsavuun vai pitääkö reseptiä muuten muuttaa? Monta päivää aikasemmin itse tuulihatut voisi tehdä juhliin?
Minnasie: Kyllä lohi- ja porotäyte sopivat mainiosti rukiisen maun kanssa ja varmasti voit tehdä täytteet edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Täytettynä ruissipsit voivat pidempään odotellessa menettää rapeuttaan, joten jos mahdollista, niin täyttö lähempänä tarjoilua varmistaa rapeuden säilymisen. Yön ylihän sinä et ollutkaan ajatellut säilyttää sipsejä täytettynä. Kuten Kinuskikissa ilmeisesti huolimattomasti lukien ajatteli. Varmasti tulee herkullista tarjottavaa! 🙂
Ahaa, eli muuttuuko ruisspisit pehmeikisi siis jos ne täyttää tarjoilu päivänä? 😮 Täytteet oli tarkoitus tehdä ainoastaan edellisenä päivänä vai soveltuuko nää täytteet ruissipseihin?
Minnasie: jos ei haittaa, että ruissipsien rakenne muuttuu pehmeäksi, niin voi. 🙂
Ajattelin tehdä nää täytteet, mutta ruissipseihin. Voiko nää täytteet tehdä edellisenä päivänä valmiiksi?
Tein tuolla lohitäytteen ohjeella tuulihattuja ja hyviä tuli. Vieraat kehuivat tosi hyviksi. Tein tosin yrtti & valkosipuli tuorejuustoon, kun en itse tuosta ruohosipulituorejuuston mausta hirveästi välitä. Kiitos vielä ohjeesta.
Korjasin porotäytteen ranskankerman määrää. Se osoittautui uusintaleivonnassa liian suureksi.
muffis: olivatko tuulihatut uunissa annetun ajan? Toiset uunit kärtsäävät leivonnaiset pinnasta nopeastikin, jolloin uunissaoloaika on luotettavampi mittari. Toisaalta uuneissakin on eroja. Voi olla, että sinun uunissasi olisi hyvä suorittaa paistaminen hieman matalammalla lämmöllä, jotta tuulihatut ehtivät kypsyä kunnolla sisältä saakka. Tuulihatut ovat herkkiä uuniluukun avaamisen suhteen (eli luukun avaaminen kesken paiston voi aiheuttaa lässähtämisen), mutta loppuvaiheessa voit laittaa pinnan suojaksi leivinpaperin estääksesi palamisen ja taataksesi kypsymisen. 🙂
Niin ja vielä edelliseen lisään, että uudestaan kokeilemalla usein asiat selkeytyvät itselle ja mahdolliset syyt epäonnistumiselle selviävät. Joskus sitä toisella kerralla taas onnistuu, eikä keksi mikä edellisellä kerralla meni pieleen. Tällaista se on. Onnea yritykseen muffis, jos päädyt sitkeästi toistamaan reseptin!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mari Lamminpää: Tuulihatut säilyvät tuoreen veroisina valitettavasti kovin lyhyen ajan, leipomis päivän ovat parhaimmillaan, sitten alkavat jo kuivua. Mutta voit tehdä ne aiemmin ja pakastaa varovasti pussiin suljettuna,sulavat juhlapäivänä nopeasti. 🙂
Täyttäminen kannattaa tehdä juhlapäivänä. Ja uskoisin kyllä, että pystyt vaihtamaan kylmäsavu lohen lämminsavu loheen! Herkullisia hetkiä teille! 🙂