Tomaattipiirakka valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja on mutkattomuudessaan älyttömän herkullista. 🍅 Tässä kasvispiirakassa tärkeintä on runsas tomaattien määrä (niitä ei oikeastaan voi olla liikaa) sekä hyvät perusmausteet: valkosipulia, basilikaa, suolaa, pippuria ja erikoisuutena Dijon-sinappia. Tämä kaikki juustoisen ja rukiisen pohjan päällä. Testasin piirakan myös vegaanisena ja se on yhtä maukas niinkin. Vegaaninen juustoraaste käyttäytyy piirakan päällä vähän samaan tapaan kuin parmesaani eli se ei sula kunnolla vaan jää raastemaiseksi.

Meidän perheen juhlissa tästä piirakasta on tehty useita versioita, joista yksi on melko lähellä tätä tomaatti-mozzarellapiirakkaa. Tuon piirakan erikoisuutena on, että parmesaani tulee pohjan päälle (eli täytteen alle). Jos haluaa piirakalle todella tomaattisen ulkonäön, niin voit toki soveltaa tätäkin ohjetta samaan tapaan.