Valkosuklaavaahdolla täytetyt suklaamunat päättävät pääsiäisen juhla-aterian herkullisesti. Ulkonäöstä huolimatta herkku ei sisällä kananmunaa, vaan hämäys on tehty aprikooseilla. Lusikoiden vai haukaten – tyyli on vapaa! 🟡 🟡 🟡
24.3.2016
Halkaise suklaamunat varovasti pituussuunnassa veitsenkärjellä auttaen.
Laita aprikoosit valumaan siivilään. Ota talteen sokeriliemi.
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa vatkaimella sekoittaen.
Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivate. Sekoita liivatemehu tuorejuustoseokseen. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.
Laita täyte kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastuspussiin, jolloin täyttäminen onnistuu siistimmin. Leikkaa pussin päähän noin sentin kokoinen aukko.
Täytä suklaamunan puolikkaat valkosuklaavaahdolla. Pursota täyte keskelle, josta se leviää tasaisesti reunoille. Jätä muutama millimetri vajaaksi aprikoosia varten.
Paina aprikoosinpuolikas täytteen keskelle.
Nosta munat jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Kostuta aprikoosin pinta ennen tarjoilua sokeriliemellä.
Irkku: kannattaa kokeilla temperointia. Itse tein juuri tuolla Toivepuodin isommalla muovimuotilla (koko vastaava kuin näissä tämän reseptin leivoksissa) suklaakuoria. Onnistui kyllä irrotus. Ohje löytyy täältä:
https://www.kinuskikissa.fi/suklaan-temperointi
Minä tosin tein tavallisesta Pandan tummasta suklaasta. Tiedä sitten onko laktoositon jotenkin erilaista. Mutta Pandan suklaa taitaa olla pitkälti maidotonta (jäämiä lukuun ottamatta).
Pidin jääkaapissa, mutta vain reunan palasia irtosi, ei likimainkaan kokonaisia kuoria.
Ehkä pitäisi sitten yrittää temeproimista, mutta hiukan hirvittää, kun en ole aikaisemmin hommaa yrittänyt.
Irkku: piditkö jääkaapissa muotteja ennen kuin yritit irrottaa suklaakuoria?
Itse en ole suklaamunakuoria tehnyt, mutta muutaman kerran konvehteja muovisilla muoteilla kyllä. Ne ovat irronneet melkeinpä heti, kun muotin on vaan kääntänyt ylösalaisin. Olen kyllä käyttänyt temperoitua suklaata, olisiko sillä merkitystä… Jostakin olen muistaakseni lukenut, että temperoimaton suklaa ei välttämättä kovin hyvin irtoa muovisesta muotista.
Kaupan valmiit suklaamunat ovat lähes kaikki laktoosillisia. Jotkut vieraista tarvitsisivat laktoosittoman version asiasta. Ostin suklaamunamuotin ja valutin siihen laktoositonta suklaata parin kerroksen verran. Ongelmana on, miten saan suklaakuoret ehjinä ulos muotista. Muotti on ostettu täältä Toivepuodista.
Kiitti Marlekiini! 🙂
Kiitos kivasta ideasta, hyviä tuli! 🙂 Tein osaan valkosuklaamoussen ja osaan suklaamoussen, nam.
Tässä käytetyt munat olivat jättikokoa, siinä ehkä ero lukumäärän suhteen. 🙂
Tein puolikkaan annoksen mutta täytettä riittii 12 munapuolikkaan. Käytin Rölli munia 🙂
Kiitos teille mukavista kommenteista! Hyvin osui meillä siis ajatukset yksiin, mari-johanna! Kiva nähdä myös sinun versiosi. Ja Janille piti sanomani, että ohjeen 12 kappaletta meinaakin siis puolikkaita eli ihan oikea määrä tuli sinulle puolikkaasta täyteannoksesta. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos vinkistä ja linkistä. Kokeilen temperointia huomenna.