Tyttöjeni syntymäpäiväkakkua suunnitellessani muodostui aika pian pakkomielle tällaisesta tiarasta. Tiaroja olin blogimaailmassa surffaillessani nähnyt (en valitettavasti muista enää blogia, josta idean sain, koska se tapahtui ennen oman blogin avaamista). Idea vaikutti näppärältä: pursotetaan leivinpaperin päälle ja laitetaan kuivumaan pyöreälle pinnalle. Vaan kuinkas sitten kävikään…
Näitä oli 1,2,3,4… kaikki epäonnistuivat tavalla tai toisella. Ensimmäiset kaksi tein jo viikkoa ennen h-hetkeä. Ensin kokeilin 2 mm tyllaa, mutta tästä tuli vähän kulahtanut, joten tein toisen 1 mm tyllalla. Olin lopputulokseen tyytyväinen. Viimeistelin tiaraa viikon kuluessa maalaamalla, sokerihelmin ja helmiäissuihkeella. Iloitsin, että kakunkoriste oli hoidettu hyvissä ajoin valmiiksi. Kunnes juhlia edeltävänä päivänä tiara rasahti itsekseen rikki! Mitä opimme tästä? Unohda ennakointi!
Ei muuta kuin uutta tiaraa vääntämään. Kolmannen pursotin liian paksulla pikeerillä enkä voinut röpelöisen pursotusjäljen vuoksi mitenkään hyväksyä lopputulosta. Onneksi pikeeriä oli vielä jäljellä, joten lisäsin siihen valkuaista. Kiittelin onneani, että tämä kaikki tapahtui edellispäivänä, jolloin versio nro 4 ehti vielä kovettua yön aikana. Yllä olevasta kuvasta näemme, mitä juhlapäivän aamuna tapahtui. Sain jättää hyvästit kiireettömällä juhlien valmistelulle!
Ja taas uutta pikeeriä vatkaamaan. Onneksi miehellä oli lomapäivä. 😉 Tällä kertaa minimoin riskit ja tein tiaran kolmesta eri kappaleesta, jotka liimasin yhteen vasta kakun päällä. Koska kaikki tapahtui juhlien aattona, tarvitsi enää jännittää riittääkö aika koristeen kovettumiseen. Hiustenkuivaaja oli korvaamattomana apuna. Viime hetkille se meni, mutta lopulta viides kerta toden sanoi.
PIKKUSISKO:
Arvauksesi oli oikea, pikeeri suli. Juustokakun päällä pikeerikoristeet kannattaa valitettavasti unohtaa 🙁 . Enemmän tietoa pikeeristä ym koristeista kiilteen päällä löytyy linkistä:
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-juustokakun-koristelu/?ref=25