Taatelikakku on jouluisten kahvikakkujen kestosuosikki. Meillä se on aina kuulunut äitini vastuulle ja muistankin jo lapsuudesta erikoisen näköiset taatelipaketit, jotka odottivat pöydällä kakkuleivonnan alkamista. Sainkin nyt Kinuskiemolta reseptin käyttööni. Koska taatelit antavat kakkutaikinalle kinuskista makua, lähdin viemään makua vielä himpun verran lisää tuohon suuntaan. Käytin sokerina aromikasta fariinisokeria ja tomusokerikuorrutteesta tein kinuskin makuisen version. Mehevä ja maukas kakku säilyy ilman kuorrutusta jopa viikkoja (pidempi säilytys jääkaapissa). Kakku on myös erinomainen pakastettava, jolloin aatoksi saa taatusti tuoreen veroista tarjolle.
Oli kuivahko. Olen toisella reseptillä saanut muhevan ja mehukkaan taatelikakusta. Kinuskin tein ja lisäsin aamulla kahvia kakkuun, että olisi kosteampi. 2,5 dl vehnäjauhoja olisi minusta ehkä riittänyt…Olin vain muissa ajatuksissa, kun sekoitin jauhoja, etten jättänyt liikoja pois, mutta kyllä sen näki taikinasta.