Taatelikakku on jouluisten kahvikakkujen kestosuosikki. Meillä se on aina kuulunut äitini vastuulle ja muistankin jo lapsuudesta erikoisen näköiset taatelipaketit, jotka odottivat pöydällä kakkuleivonnan alkamista. Sainkin nyt Kinuskiemolta reseptin käyttööni. Koska taatelit antavat kakkutaikinalle kinuskista makua, lähdin viemään makua vielä himpun verran lisää tuohon suuntaan. Käytin sokerina aromikasta fariinisokeria ja tomusokerikuorrutteesta tein kinuskin makuisen version. Mehevä ja maukas kakku säilyy ilman kuorrutusta jopa viikkoja (pidempi säilytys jääkaapissa). Kakku on myös erinomainen pakastettava, jolloin aatoksi saa taatusti tuoreen veroista tarjolle.
eveluutio ja pellavapaita: kiitos makoisista terveisistä! Aina ihanaa kuulla, kun reseptejä leivotaan! ❤️ Hyödyllisiä vinkkejä glut. ja maidottomaan versioon – hyvä kuulla, että näinkin onnistuu!