Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.
30.1.2015
kaulin
leivinpaperi
pakastuspussi
pussinsulkija
kaulin
leivinpaperi
pakastuspussi
pussinsulkija
TAIKINA. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan muutamassa erässä.
Lisää lopuksi kerma ja suklaahiput. Laita taikina hetkeksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota sydänmuotilla kuvioita ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
KORISTELU. Kauli punainen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi.
Ota kuvioita samalla sydänmuotilla, jota käytit taikinan kanssa.
Liimaa kuviot sokerikuorrutteen avulla pikkuleipien päälle.
Laita melts -napit (tai paloiteltu valkosuklaa) pieneen pakastuspussiin. Sulje huolellisesti ja napsauta varmistukseksi pussin suun ympärille pussinsulkija.
Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet.
Leikkaa kulmaan aukko ja koristele pikkuleivät pursotuksella.
Ripottele pinnalle nonparelleja.
Mitenhän näitä kannattaisi säilyttää, etteivät pehmene liikaa? Meillä on juhlat viikonloppuna, ja ajattelin tänään jo valmistaa näitä. Toiveissa olisi, että olisivat tarjoilukelpoisia vielä sunnuntaina. 🙂
Kiitos mukavasta kommentistasi, maris, ja rohkaisusta soveltaa reseptiä myös muina vuodenaikoina/juhlahetkinä!
Hei! Näitä tein viikko sitten, kun kaapissa oli eri värisiä sokerimassa jämiä ja halusin saada ne hyötykäyttöön. Täytyy myöntää, että olin epäileväinen ja pelkäsin näiden olevan ”äkkimakeita”. Mutta mitä vielä! Aivan ihana makuelämys! Tuo pikkuleipätaikina ei itsessään ole mielestäni kovin makea, joten kuorrute tuo sopivasti makeutta. Nämä on siitä mukavia myös, että olipa vuodenaika tai juhla mikä tahansa, niin helposti saa sopivan piparin muotoa ja sokerimassan väriä vaihtamalla. Suosittelen!
mari-johanna: jee, olipa mainio arvio raadilta! Tattista vaan! 🙂
Heippa! Halusin pikaisesti kommentoida että meidän arvovaltainen raati luetteli nämä ihan kympin pipareiksi. Laitan kuvaa galleriaan sitten myöhemmin. Minulla toki oli melko pieni muotti, mutta sain taikinasta melkein 50 kappaletta.Vähän meni laskut sekaisin kun ne raatilaiset pääsivät sorminensa väliin…..
Keittiökoira: minä luin vastauksesi niin, että tarkoitit tavallista sokeria. Eli kun tiesin mitä ajoit takaa, en edes huomannut kirjoitusvirhettä. Ehkä muille kävi samoin. 🙂
Voi Minua! Toivottavasti kukaan ei saanut harmaita hiuksia, kun minä pöljä kirjoitin, että ruokosokerin voi korvata ”ruokosokerilla”. Siis tavallista sokeriahan tuossa meinaan, joskus sitä on niin sokea omille teksteilleen.
Ee: kiitti kommentista! Ja kiitos Keittiökoiralle vinkkaamisesta!
Kokeilin köyhän miehen versiota, sillä kermaa tai ruokosokeria ei löytynyt. Tavallinen sokeri ja täysmaitotilkka johtivat herkulliseen lopputulokseen 😀 Kappalemäärä jäi hiukan alle neljänkymmenen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
hansuH: täältä löydät juttua säilyvyyksistä: http://www.kinuskikissa.fi/kotileipurin-sailyvyysopas