Nougat on suosikkimakujeni listalla jaetulla ykkössijalla kinuskin kanssa – niin paljon sitä rakastan. Tässä tarkoitan nimenomaan suklaanougat’ta, jota löytyy konvehteina ja suklaapatukkana – nykyään myös leivontahyllystä Sallisen valmistamana. Tämä resepti on laadittu ennen kuin ”leivonta-nougat” tuli saataville ja siksi siinä käytetty levyinä myytävää hasselpähkinäsuklaata, joka sulatettuna maistuu lähes samalta kuin nougat. Näin syntyi aivan ihanan makuinen täyte!
Jukka-pekka: mari-johanna antoikin jo hyvää vinkitystä valmiiseen nougat-kakun ohjeeseen. Pro tippinä vielä mainitsen, että resepteissä kannattaa tsekata Avainsanat ja Ainesosat, jotka löydät johdantotekstin alapuolelta. Ne auttavat sukkuloinnissa samantapaisia elementtejä sisältäviin resepteihin. Tässä tapauksessa avainsana on samalla raaka-aineen nimi NOUGAT.