Mainitsin hiljattain kiinnostuksestani ja ihastuksestani nougat-makeisiin, joita löytyy eri ”olomuodoissa”. Tänä jouluna päätin toden teolla perehtyä näihin erilaisiin nougat-versioihin ja niiden valmistamiseen kotikeittiössä. Lumilyhtykakun yhteydessä kokeilin kovaa, nekkumaista nougat’ta ja nyt otin työn alle vaahtomaisen nougat’n. Tämä ns. ranskalainen nougat on tyypillisesti vaaleaa ja sisältää pähkinöitä ja/tai manteleita. Tällä kertaa tein siitä suklaan makuista, sillä tavoittelin konvehdeille Mars-patukan kaltaista rakennetta ja makumaailmaa.
Mikä joulumakeinen on sinun suurin suosikkisi? Vastaa jättämällä kommentti tähän reseptiin. Kaikkien kommentoijien kesken arvontaan tuotepaketti, jota voi hyödyntää vaikkapa omien joulumakeisten valmistamisessa. Paketti sisältää glukoosisiirapin, muscovadosokerin ja vaniljasokerin. HUOM! Arvonta suoritettu ja palkinnon voitti Taizi!
tiicu84: en tietenkään voi varmaksi sanoa, mutta yksi mahdollisuus on, ettei mittari toiminut luotettavasti. Kyllä, kuumana tosiaan sekoitetaan vaahdon joukkoon. Toinen mikä tulee mieleen on valkuaiset. Joskus tulee vastaan sellaisia kananmunia, jotka eivät tahdo ollenkaan vaahtoutua.