Suklaalehdet ovat klassisia, yksinkertaisista tarveaineista valmistuvia koristeita. Tarvitaan vain suklaata ja muotteina käytettäviä aitoja ruusunlehtiä. Valitse sellainen ruusulajike, jonka lehdissä on erityisen voimakkaasti erottuvat lehtisuonet. Käytä suklaalehtiä täytekakun tai muffinssien koristeina esimerkiksi suklaaruusujen rinnalla.
- Puhdista ruusun vihreät lehdet ja kuivaa ne huolellisesti.
- Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Voit sulattaa suklaan myös kuumassa vesihauteessa.
- Aseta lehdet leivinpaperilla peitetyn leikkuulaudan päälle lehden alapinta ylöspäin (jossa lehtisuonet näkyvät voimakkaammin).
- Sivele suklaasulaa siveltimen tai lusikan avulla lehden pinnalle tarkasti lehden muotoa mukaillen.
- Nosta lehdet leikkuulaudan päällä jääkaappiin jähmettymään.
- Käännä lehdet ympäri ja irrota oikea lehti varovasti kovettuneen suklaan pinnasta.