Joulun lähestyessä on aika kaivaa kattila esiin ja ryhtyä valmistamaan toffeemakeisia. Vaikeaa se ei ole, eikä edes kovin työlästä. Apuvälineenä on syytä olla digitaalinen paistomittari, joka kertoo luotettavasti, koska on aika lopettaa keittäminen. Riittävän iso kattila varmistaa, että toffee saa kiehua reilulla lämmöllä kunnolla kuplien.
Toffeet ovat mahtavia sellaisenaankin, mutta tässä ne saivat pintaansa suklaakuorrutteen. Kuorrute antaa armonaikaa makeisten säilymiselle huoneenlämmössä. Toffee pehmenee jääkaapin ulkopuolella melko nopeasti (menettäen kuutiomaisen muotonsa), mutta suklaa suojelee sitä ja näin konvehdit säilyvät priimana koko tarjoilun ajan ja kestävät kuljetustakin.
Hattaraviiksi: kyllä voit muitakin suklaalaatuja käyttää. On totta, että tummaa suklaa säilyttää parhaiten muotonsa huoneenlämmössä, mutta temperoimalla suklaan saat muistakin suklaista kestäviä. Ja jos temperointipuuhaan ei halua ryhtyä, niin visusti vaan makeiset viileässä, niin varmasti kestävät.
https://www.kinuskikissa.fi/suklaan-temperointi