Tämä vuokaleipä hehkuu kevään odotusta! Taikinan värjäämiseen on käytetty luonnon omia upeita väriaineita: kurkumaa, matcha-teejauhetta ja kaakaojauhetta. Matcha-jauhetta saa mm. ekokaupoista. Kannattaa valita laadukas merkki, sillä värin voimakkuuksissa ja sävyissä on suuria eroja. Tässä oli käytössä Clearspring, myös Moyan ja Rikun olen testannut toimiviksi. Kurkuman, matchan ja kaakaojauheen yhdistelmä saattaa vaikuttaa erikoiselta, mutta maku ei ole häiritsevän voimakas. Ne vaikuttavat siis enemmän ulkonäköön kuin makuun. Leipä maistuu todistetusti myös lapsille.
Valmistin leivän leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaan ja johtoajatuksenani oli, että leipä olisi ihana vieminen vaikka illalliskutsujen ruokapöytään tai nyyttäreille. Paistovuoat eivät vie kaapissa paljon tilaa, sillä ne kootaan itse. Katso ohesta video vuoan kokoamisesta. Myös makeat taikinat paistuvat siinä hyvin. Käytön jälkeen vuoan voi kompostoida.
Värikäs leipärulla on oiva lahjavinkki! Yllätä leivällä! 🎁
danalowe: gluteenittomaksi sovellettaessa nyrkkisääntö on, että gluteenitonta jauhoseosta tulee yhtä paljon kuin vehnäjauhojakin. Aika vähän olen gluteenitonta leipää tehnyt ja tässähän tarvitaan noita ”muovailuominaisuuksia” myös. Kokeilemalla se selviää!