Tanskalaiset smörrebröd-leivät ovat kuuluisia mehevistä ja runsaista täytteistään. Avoin voileipä on katettu kukkuralleen esimerkiksi leikkeleillä tai lohella, kasviksilla ja maukkailla levitteillä. Täyttävät voileivät käyvät ruoan asemasta ja tanskalaiset syövätkin niitä usein lounaaksi.
Minä tein oman smörrebrödini jättikokoisena kahvipöydän suolaiseksi huikopalaksi. Yhdistin kylmäsavuloheen saaristolaisleipää ja yhtä lempisalaatinlisukettani – marinoitua punasipulia. Täyttävyyttä hain avokadosta, myös keitetty kananmuna sopisi mainiosti. Voit koota leivän myös neliskanttisena, jolloin vältät pohjan hukkapalat.
Roosa: Voit käyttää kauramaitoa.
Nesteen merkillä tai laadulla ei ole väliä,sen tarkoitus kun on vain pehmentää leipää ja parantaa leikattavuutta.