Sitruuna-marenkitorttu on yksi rakkaimmista nostalgiaresepteistä, sillä isosiskoni tapasi tehdä tätä lapsuudessani ja myös minä aloittelin leipurin ”uraani” tällä herkulla. Alkuperäinen resepti on nimetty sympaattisesti pai-päätteellä, joka viittaa tietenkin englannin sanaan pie. Resepti oli onneksi tallessa äidin aarrearkistossa, joskin olen muokannut ohjetta matkan varrella melko paljon. Viimeisimmmän muutoksen tein pohjaan, kun sain teiltä siitä palautetta. Tämä(kin) resepti on siis tavallaan kollektiivinen aikaansaannos. Päivityksen vuoksi julkaisen reseptin uudelleen – kommenttihistoria säilyy näin mukana. 🍋 🍋 🍋
Tortun kruununa toimiva marenki on parhaimmillaan samana päivänä. Piirakan voi kuitenkin valmistaa kuorruttamista vaille valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Täyte on kirpakka, kuten sitruunatortussa pitää ollakin. Sen tasapainottamiseksi on suositeltavaa käyttää ohjeessa mainittu koko viiden munan marenkivaahto.
Elina: nyt tulee vastaus myöhässä ja olette varmasti asian jo itse todenneet. En usko, että täyte meni syömäkelvottomaksi, vaikka muuttuikin tosi paksuksi. Toivottavasti oli mukavat herkuttelut! 💛