Vegaanisessa leivonnassa ei tarvitse tinkiä sen enempää mausta kuin ulkonäöstä. Leivontatuotteiden valikoima kasvaa jatkuvasti ja nykyään karkkihyllystäkin löytää kivasti vaihtoehtoja. Hyvänä esimerkkinä karkkinauhat, joista tuli somat sateenkaaret pilvenhattaroiden päälle. Kanelilla ja fariinisokerilla maustetut omenat tekevät muffinsseista tosi meheviä ja maukkaita! Useissa vegaanisissa ohjeissa taikinassa käytetään kiehuvaa vettä. Testasin vettä soijavispin tilalla, mutta viimeksi mainittu oli parempi. Veden merkitys jäi siis minulle mysteeriksi. 🌈 🌈 🌈
Telma: omenan maun kanssa sopisi yksiin mm. seuraavat reseptit:
https://www.kinuskikissa.fi/pikku-kinuskien-omat-sitruunakakkuset
https://www.kinuskikissa.fi/lakitetut-muffinssit
Pursotusvaahtoja löytyy joka lähtöön, olisko vaikka kinuskinen?
https://www.kinuskikissa.fi/suolakinuskimuffinssit
(Tätäkin reseptiä voisi soveltaa taikinan puolesta.)