Rommirusinarahkasta on toivottu reseptiä useampana vuonna ja nyt rahka pääsi maustamaan tätä jouluista juustokakkua. Tämä kakku pisti pohtimaan näiden maustettujen rahkojen funktiota kakuntäytteissä. Itse olen käyttänyt rahkoja tähän mennessä lähinnä antamaan täytteeseen pientä lisävivahdetta ja luonnetta. Käyttö on ihan erilainen, jos rahka muodostaa itsessään kakun perusmaun, kuten rommirusinan tapauksessa. Silloin sen ominaismaulta vaaditaan enemmän, optimaalinen se olisi minusta silloin, kun pelkästään syötynä rahka maistuisi hieman liian voimakkaalta. Rommirusinarahkassa saisi olla hieman vahvempi maku. Jotta rommirusinan mausta tuli tunnistettava, sitä kului kolme purkkia. Kerma on mukana lähinnä kuohkeutta ja pehmeyttä lisäämässä. Paljon muuta ei vaadittu ja työvaiheiltaan tästä tuli yksi blogin simppeleimmistä juustokakuista. Se on plussaa varsinkin joulun alla, kun aikaa haluaa jättää muullekin leipomiselle.
Minusta tämä kakku olisi aivan mainio pelkästään pohjan ja täytteen kanssa. Joulunaikaan kuitenkin sopii punainen glögi- tai mehukiille. Mikäli punainen väri ei ole erityistoiveena, tekisin tähän kakkuun peilikirkkaan suklaakuorrutteen.
kokeilin tuota keijun vuokasprayta, ainoo mita prismassa oli, makso 5e. toimiin kun unelma. gerberamuotilla ku tein ja varovasti nosteli kaikki kulmat ensi hiuka ni sit nousi kiltisti eika hajottanut kakkua. ei ottanu mistaa kii. suosittelen kokeileen! joku neuvo mua koittaa ostaa oljyspray pullon (joka taytetaa ite oljylla) ja ostaa halvinta oliivioljya mita kaupas on ja sil voitelee ni pitas toimii yhtlailla. mut sita en oo kokeillu. toi keiju oli aivan loistava!!