Tämä piirakka on mitoitettu tavallista piirakkavuokaa isompaan vuokaan. Vastaavaan vuokaan mitoitettuja pohjia löytyy myös esimerkiksi siikapiirakan, poropiirakan ja lohipiirakan ohjeista.
20.3.2012
piirakkavuoka (27 cm)
raastin
piirakkavuoka (27 cm)
raastin
Voit korvata täytteen kasviperäiset tuotteet vastaavilla maitovalmisteilla.
Voitele iso (halkaisija 27 cm) piirakkavuoka.
POHJA. Sekoita jauhot, perunahiutaleet ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon margariini ja nypi sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja paloittele suikaleet muutamaan osaan. Pehmennä sipuleita pannulla öljyssä hetken aikaa.
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Yhdistä tuorejuuston kaltainen soijavalmiste ja -kerma. Jäykän tuorejuuston ja kerman yhdistäminen onnistuu helposti vatkaimella, lisäämällä joukkoon soijakermaa vähän kerrallaan.
Lisää suola, muskottipähkinä ja mustapippuri.
Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi.
Lisää juustoraaste, sipulit ja porkkanaraaste.
Kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
tein tätä tänään, muokaten ihan maidollisen/munallisen version. Mutta tulipa todella hyvää, ja lapsetkin tykkäsivät tosi paljon! Mukava kun löytää aina jotain itselle uutta näistä vanhemmistakin resepteistä!
Tämän reseptin julkaisusta on niin pitkä aika, että markkinoille on ehtinyt tulla runsaasti hyviä, ehkä parempiakin tuorejuuston korvikkeita. Soveltakaa siis rohkeasti!
Virpi: Uskon että mikä tahansa vegaaninen tuorejuuston korvike käy. Jos koostumus on suurinpiirtein sama kuin toffutissa, niin saat varmasti maistuvan piirakan aikaiseksi!!
Toimiikohan tuohon Tofutin tuorejuuston tilalle Violife-creamy with herbs -kasvisrasvavalmiste? Tofuttia löysin vain naturellina ja ajattelin että siinä ei ole riittävästi makua, joten valitsin tämän toisen.
Henna: aivan varmasti onnistuu pellille siinä missä vuokaankin. Saattaa olla, että paistoaikaa voi himppasen joutua pidentämään, mutta ei varmaan kovin radikaalisti kuitenkaan.
Vuokien muunnostaulukot -sivulta löytyy ohjeet siihen, miten pyöreät piirakat saadaan muunnettua sopiviksi pellille: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/.
Heippa!
Miten tämä toimisi pellillisenä? Kuinka paljon täytyy suurentaa määriä ja pysyykö ihan hyvin kasassa-paloina leikattaessa? 🙂
Camomilla: kysyit chatissa voiko perunahiutaleet korvata perunajauhoilla. Perunahiutaleilla pohjaan tulee rakennetta, perunajauhoilla taas on enemmän sitova ominaisuus. Mutta uskon, että onnistut tuollakin tavalla, korkeintaan pohjasta tulee hieman erilainen.
Laura P: Pääsääntöisesti suolaiset piirakat ovat pakastuksesta pitävää lajia, joten ajattelisin että miksei siis tämäkin. 🙂
Toki meidän perheessä maidottomuus on vielä niin tuore asia, etten ole ehtinyt maitotuotteiden korvikkeiden pakastus kestävyyttä testailla. Mutta niinhän ne purkit lupaavat että käytetään maitovalmisteiden tapaan joten ajattelisin kyllä sinulle vihreää valoa näyttää…. 🙂
Mitähän tämä tykkää pakastamisesta? Mietin tohtisko tehdä ennakkoon vaikka foliovuokiin, juhlat tulossa ja muita tarjoiluja ei oikein voi pakastaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
soja: mukavaa, että toit tämän vanhan reseptin uudelleen päivänvaloon! 🙂