Porkkanakakkuohjeen yhteydessä aprikoitiin, voisiko porkkanakakku sopia myös täytekakun pohjaksi. Tätähän piti heti seuraavan täytekakun kanssa testata ja kyllä – varsin hyvin se siihenkin sopii! Valmistin porkkanakakun hieman isompana, jotta siitä sai kolmeen osaan leikkautuvan pohjan. Raasteen tein raastimen karkeammalla puolella, koska hienon raasteen tekeminen tuntui tässä mittakaavassa liian työläältä. Näin porkkanaraaste näkyi selvästi pohjan leikkauspinnassa. Jos haluaa häivyttää porkkanan pohjaan, voi valita hienomman raasteen. Koska porkkanakakkua ei kostuteta, jätin täytekakustakin kostukkeen pois eikä se sitä jäänyt kaipaamaan. Jos kostuketta haluaa laittaa, desin verran riittää. Mausteisen pohjan kanssa kannattaa muistaa, että se dominoi koko kakun makumaailmaa.
kakkumaakari1: ei välttämättä radikaalia eroa, koska jo uuneissakin voi olla jonkin verran vaihtelua. Testaisin jo 40 minuutin kohdalla ensimmäisen kerran. Sitten ehkä 10 minuuttia lisää?