Lokakuussa järjestimme ystävien kanssa leivontapäivän, jonne kaikilla oli mahdollisuus toivoa aihetta. Yksi päivän teemoista oli pulla, josta yhtenä makuna piparkakkupulla. Kokeilimme piparkakku- ja pullataikinan yhdistämistä, mutta lopputulos ei ollut toivotunlainen: keksitaikina kuivahti pullan sisällä. Päätin, että otan piparipullasta revanssin joulun lähestyessä.
Tähän reseptiin täytettä on muokattu vähentämällä jauhojen määrää noin puoleen normaalista piparitaikinasta. Lopputuloksena on helposti levittyvä tahnamainen koostumus, joka muotoutuu paksuiksi kierteiksi pullataikinan sisälle. Huumaava tuoksu täyttää kodin, kun siihen yhdistyy sekä pulla että piparkakku!
Nellis: tässähän täytyy huomioida se, että täyte on tavallista tuhdimpi, se on ikään kuin kakkostaikina. Tuollaisen määrän olen minä saanut reseptiä laatiessani näemmä kasaan. Leipoja toki määrittää pullien koon ja sen myötä lukumäärän. 😊