9.6.2014
POHJA. Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita joukkoon vesi.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa.
Sekoita kaikki täyteainekset parsaa lukuun ottamatta keskenään. Kaada seos pohjan päälle.
Leikkaa parsat tyviosasta lyhyemmiksi, jotta saat ne sopimaan vuokaan. Kovakuorisista ja paksuista parsoista kannattaa myös poistaa hieman kuorta.
Asettele parsat täytteen pinnalle.
Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä ja täyte hyytynyt. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.
Hei,
Osaatko sanoa, miten tämä piirakka käyttäytyy pakastimessa? 🙂
Kiitos!
-Jonna
Tätä ajattelin juhannukseksi väsätä, olen joskus pekonipiirakkaa tehnyt mutta en tällä ohjeella. Parsa on myös ehdoton lemppari!
Huomenissa tehdään parsapiirakkaa. Vedettiin pitkää tikkua, kumpi resepti otetaan. Vaikka Juustoinen parsapiirakka on jo aiemmin hyväksi koettu, niin ”pitkä tikku” valitsi kuitenkin tämän uuden pekonisen 😉 Täytyyhän uusi päästä testaamaan. Näyttää herkulliselta. 🙂
Mmmmielenkiintoinen makuyhdistelmä, tätä pakko kokeilla. Olin aiemmin tosi ennakkoluuloinen pekonia kohtaan. Sitten opin, että pointtina on paistaa se niin rapsakaksi, että mahdollisimman paljon rasvaa paistuu pois. Ei siitä kevyttä saa millään, mutta pienikin määrä tuo kummasti aromia ruokaan.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
jone: piirakat tapaavat kestää hyvin pakastuksen, enkä usko, että tämä tekee poikkeusta. 🙂