Tämän kakun tein ystäväni 30-vuotisjuhliin. Tilaisuus oli siis tärkeä, joten kaikki oli pelissä! 🙂 En ole ennen tehnyt tämän kokoluokan kakkua, joten tämä oli hyvää harjoitusta ja oppia määrien arviointiin. Olin kuvitellut selviäväni kahdella kääretorttupellillisellä, mutta alettuani kokoamaan kakkua paistoin vielä yhden lisää ja tein kakun siis lopulta kolmesta pellillisestä. Siitä tuli ehkä hieman ylimitoitettu, mutta ainakin kaikille riitti vielä santsattavaakin.
Tässä kakussa näkyviä pursotuksia päivittelin pursotusmallistoon. Siellä on opastettu mm. reunapursotuksen tekemistä tuolla jättityllalla.
Riikka: Kestävän kauniin pursotus jäljen aikaan saamiseksi on hyvä vaahdon sekaan laittaa sitä vaniljakreemi jauhetta.
Varsinkin näin kesällä, kun ilmat ovat pursotukselle hieman haasteellisia, se auttaa asiaa paljonkin.
Mainitsemasi tuorejuusto/mascarpone ovat myös hyviä vaihto-ehtoja, mutta tietenkin mikäli niitä laittaa liikaa saattaa käydä niin, että kermavaahdosta tulee liian tönkkö.
Vispikerman sekaan 2 1/2 dl kohden on hyvä lisätä 1 rkl vaniljakreemijauhetta (näin neuvoo Kinuskikissa tuolla kermavaahto pursotus sivullaan) mutta tuorejuuston lisäämiseen kannattaa suhtautua hivenen varovaisesti vähän kerrallaan – kaavaa noudattaen.
Suosittelen sinua käymään noilla sivuilla ,missä Kinuskikissa antaa neuvoja ja vinkkejä kauniiden kestävien pursotusten tekemiseksi. Pääset sinne helposti tuolta ylhäältä reseptistä koristelu- kohdasta missä kermavaahtopursotukset sana on laitettu vaaleanpunaiseksi.
Sen linkin kautta löytyy monta muuta hyödyllistä linkkiä kermavaahdon ja pursotusten maailmaan!