26.5.2008
alumiinifolio
alumiinifolio
Kukkien tekoa voi nopeuttaa valmiilla muoteilla, esimerkiksi tällaisella kolmen muotin setillä:
Ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla. Alla voi käyttää muotoilusienen mukana tulevaa pehmeää alustaa. Tämä ehkäisee terälehtien puhki menemistä.
Siirrä kukka varovasti kuivumaan kuperalle alustalle. Tämä voi olla esimerkiksi kananmunakotelon päälle levitetty folion pala (folio voi painaa kennon sisään sen verran kuin haluaa kukkaan pyöreää muotoa) tai munakuppi.
Paina kukan terälehteä työkalulla, jotta se painuu hieman keskeltä.
Paina kukkaa lopuksi keskeltä syvemmälle.
Kukat kennoissaan
Sivele terälehtien reunoille vaaleanpunaista kimallejauhetta.
Kukan keskiosaa varten värjää pala vaniljamassaa keltaiseksi. Muotoile yhdestä palasta ohut pitkula.
Riko pitkulan toiseen reunaan hipsuja veitsellä tai veitsimäisellä työkalulla.
Jaa pitkula pienempiin osiin.
Rullaa osat kierteelle.
Liimaa osa kukkaan sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.
Nuppuja varten tarvitset pyöreäksi muotoillun palan massaa ja yhden muotilla otetun kukan. Ohenna terälehdet ja leikkaa ne irti toisistaan.
Asettele terälehtiä yksi kerrallaan pyöreän palan ympärille.
Olen vielä ihan palikka näissä asioissa (13v), mutta haluasin kovasti tietää, että miten sitä sokerimassaa voisi tehdä? Tarvitaanko siihen vain tomusokeria ja vettä? Ja voisiko sitä laittaa osittain muffinssien päälle?:) Kiitos ihanista sivuista, niiden ansiosta minäkin innostuin leipomaan!
Tomuvärejä löytyi täältä http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Categories/ELINTARVIKKEET/Efektis%C3%A4vyt/Tomuv%C3%A4rit
MERIMARIEL:
Kinuskikissa kertoi, ettei löytänyt Confetin elintarvikeosiosta tomuvärejä lainkaan. Saman totesin minäkin, pelkkää tyhjää oli sävyjen kohdalla. Joten tarkempaa tietoa on vaikea antaa kuin, että kimallepulveri oli käytössä.
Värisävystä ei välttämättä edes ole jäljellä tarkempaa tietoa tallennettuna kuin nuo kuvat, arvelee Kinuskiemo.
Confetin sivuilla oli vaaleanpunaista tomuväriä montaa eri sävyä. Mitähän sävyistä olet käyttänyt näihin omenankukkiin? Kerrotko samalla valkovuokkoihin käyttämäsi keltaisen tomuvärin sävyn? Kiitos etukäteen!
SALMARI:
Marsipaanikukkien on hyvä antaa kuivua useampikin päivä, sokerimassakukkaset kuivuvat seuraavaan päivään menneesä.
Varsinkin marsipaanikoristeet pehmenevät jonkin verran kakun päällä, sokerimassakoristeet ovat vähän kovempia.
Heippa! Kuinka kauan annat kukkien olla muotissa? Onko marsipaani ihan kovaa kun sen laittaa kakun päälle koristeeksi?
helena: anteeksi, etten vastannut aiemmin! Apteekin värit on vähän hankalia, esim. punainen on oikeastaan epämääräisen violettiin vivahtava sellaisenaan käytettynä (eli oranssin saaminen keltaisesta ja punaisesta ei välttämättä onnistu). En ole keksinyt, miten kovettunutta marsipaania saisi pehmenemään. Itse olen tulkinnut sen siinä vaiheessa menetetyksi tapaukseksi. 🙂
JimiHendrix 😉
Cool baby cool !
…ai niin,mulla on ajalta kivi ja vasara olevaa marsipaania.Saakohan siitä enää millään ilveellä notkeaa.On päässy kuivumaan kun on nuo poijat kasvaneet 187cm.:iin ja ei ne enää äidin kanssa marsipaania muotoile,kohta jo pojanpoika on kehissä:)Vois vaan sillä kilon köntillä harjotella??
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
JULLE_: sokerimassaa on melko hankala itse valmistaa, kun siihen tarvitaan sitten glukoosia ja glyseriiniä ynnä muuta, eikä sen valmistus sittenkään mitenkään erityisen helppoa ole. Pastillage-massaa onkin sitten helpompi tehdä, mutta se soveltuu vain koristeiden valmistukseen, sillä se kuivuu erittäin nopeasti ja erittäin kovaksi. Jos et tahdo ruveta harrastamaan melko vaativaa kokeilevaakeittiötä, suosittelen tilaamaan sokerimassan netin kautta tai ostamaan leivonta-alan erikoisliikkeistä. Marsipaania saa myös tavallisista kaupoista eri värisinä ja se toimii jotakuinkin samoin kuin sokerimassa, on hiukan pehmeämpää ja siten ehkä helpompi työstää, mutta ei kuivu yhtä nopeasti eikä yhtä kovaksi.
Tomusokerista ja vedestä saat kyllä tahnan, jolla voit ainakin jollain tavalla kuorruttaa muffinsseja. Lisäksi tomusokerista saat erilaisia kuorrutteita lisäämällä esimerkiksi mehua tai rasvaa ja pikeerin saat sekoittamalla tomusokeria ja kananmunan valkuaista.