Suklaa-nougat on aina ollut yksi lempimauistani. Pähkinän ja suklaan yhdistelmä vaan on niin mieletön! Nougat-patukoista valmistat suussa sulavan kreemin leivosten kuorrutteeksi sekä hauskat kiehkurat pinnalle.
4.9.2020
Jos haluat leivoksia kokonaisen pellillisen, kasvata määriä noin kolmanneksella.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi (26 x 32 cm).
Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Notkista pehmeä voi vatkaimella. Lisää tomusokeri ja sulanut nougat.
Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
Valmista kreemin jähmettyessä koristeet. Voit laittaa patukat hetkeksi jääkaappiin ennen kuin aloitat. Leikkaa patukoista juustohöylällä suikaleita. Suikaletta on helpompi taivutella, kun annat sen uudestaan pehmentyä huoneenlämmössä.
Leikkaa levy paloiksi. Aseta nougat-kiehkuroita koristeiksi leivosten päälle.
Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 8/2020 Kinuskikissan leivontapalstalla.
Syreeni 👍😊
Tuli jo testattua ja hyviä ja helppoja oli☺️ Kuorrutteen voi tehdä myös kinderpiirakan tapaan eli sulattaa kreemin päälle nougatpatukoita
Mansikki86: Kyllä nämä varmasti pakastuksen kestävät!
Koristekiehkurat laittaisin sitten ehkä vasta sulatuksen jälkeen!
Moi!
Mitä luulet voisko näitä pakastaa?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oikein helppo ohje, kannattaa kokeilla!