Kattilassa porisevan seoksen siirappinen tuoksu on huumaava – nyt tehdään nekkuja! Näistä aineksista syntyy makeaakin makeampi joulu. Rakenne on sopivan pehmeä myös pienemmän tonttuilijan hampaille. Säilytä nekut viileässä.
12.12.2014
Täytä reunallinen astia sokerilla
Leikkaa leivinpaperista neliöitä (10 x 10 cm). Taivuta paperit tötteröiksi ja työnnä kärki edellä sokeriastiaan.
Mittaa kuohukerma, siirappi ja sokeri (mieluiten halkaisijaltaan pieneen mutta korkeareunaiseen) kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes seos on 120-asteista. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, tiputa nokare nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokareesta saa pyöriteltyä pallon, seos on valmista.
Älä hätkähdä, vaikka keittämisessä kestää kauan, jopa pitkälle toista tuntia. Lieden teho kannattaa säätää sellaiseksi, että seos kiehuu reippaasti, mutta pysyy kuitenkin turvallisella etäisyydellä kattilan reunasta.
Sekoita joukkoon halutessasi mantelirouhe.
Lusikoi/kaada seos tötteröihin. Odota hetki, jotta seos on hieman jähmettynyt, jotta puutikku pysyy keskellä suorassa. Työnnä sitten keskelle tikut.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
M.V.: laitoin tähän kommenttiisi vain etu- ja sukunimen etukirjaimet ja muutin nimimerkkisi niin, että sukunimestä näkyy ensimmäinen kirjain. Jatkossa ei siis tule koko nimeä kommentteihin. Voit käydä itse muuttamassa sivustolla näkyvää nimeä asetuksissa. Minusta kommenttisi oli kuitenkin hyvä, joten jättäisin sen mielellään näkyviin. Nekkuseos valmistui yllättävän nopeasti!
Mulla kypsyivät ihan minuuteissa, mietin jopa että mitähän ehdin tehdä väärin, kun reseptissä varoitetaan, että saattaa mennä toista tuntiakin. Halusin vähän kovempaa, joten keitin vähän alle 130:een asteeseen. Hyviä tuli!
Muoks: jaaha, enpä tajunnut, että FB:n kautta kirjautuessa tää tyrkkää koko nimen esiin. Saiskohan jonku moden poistamaan tän koko mun kommentin?
Huiski: kiva, että innostuit itsekin nekkuja tehtailemaan! Kermamakeisten kanssa on selkeänä nyrkkisääntönä: mitä kauemmin keität, sitä kovempia karkkeja saat. Tarkkaile kuitenkin paistomittarin kanssa, jotta seos ei pääse liian kuumaksi. Olisko 130 astetta sopiva..?
Keskiaikamarkkinoilla myytiin nekkuja, ja pakkohan niitä oli ostaa. Siitä inspiroituneena etsin nekkuohjeen kotiin, ja tällä ohjeella sain tehtyä aivan ihanan kermaisia ja maistuvia nekkuja 😍 jätin mantelit/myslit pois, mutta silti onnistui hyvin ja maistui koko perheelle! ☺️ Mietin vain, kun näistä tulee sellaisia pehmeitä toffeemaisia, niin mitenköhän näistä saisi kovempia? Sellaisia enemmän tikkarimaisia imeskeltäviä herkkuja 😁
johannaUNICORN: hienoa kuulla! Tätä versiota voin siis suositella muillekin ”maidottomille”! 🙂
Tein näitä tänään ja onnistuivat hyvin kaurakermallakin! 🙂 Lisäsin ohjeeseen mukaan myös kaakaojauhetta ja tein kaakaokinuskikarkkeja. Kiitos herkullisesta reseptistä! 🙂
Alina: uskoisin, että onnistuu hyvin niinkin, että kaadat seoksen leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja leikkaat jähmettymisen jälkeen paloiksi.
Onko noista pakko tehdä tuollaisia nekun mallisia, vai voiko ne muotoilla esim. kuutioiksi?
fanikatti: eipä kestä, kiva että tykkäsit ohjeesta! 🙂
makelahh: yritin etsiä googlesta tietoa, mutta google ohjaa vain takaisin tänne. 😉 Minusta tuota kannattaisi testata, sillä jos se onnistuisi, olisi aivan mahtavaa! Tulehan kertomaan, jos kokeilet!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sopii hyvin!