12.1.2019
*) Maidottomassa versiossa korvaa maidottomalla margariinilla.
leivinpaperi
siivilä
*) Maidottomassa versiossa korvaa maidottomalla margariinilla.
leivinpaperi
siivilä
Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä.
Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Siivilöi munavaahtoon puolet jauhoseoksesta ja lisää tämän jälkeen puolet salmiakkikiisselistä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
Lisää tämän jälkeen loput jauhoseoksesta ja kiisselistä.
Kaada taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa samantien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi salmiakkipohjasta. Anna pohjan jäähtyä.
Olen löytänyt salmiakkihunajaa. Voisiko sitä käyttää tässä pohjassa?
Raita: en kyllä keksi tähän vastausta. 🙂
Voiko mixeriä korvata millään? Että pohjasta saisi noin tumman ja maunkin vielä edes sinne päin?
Katariina: olen tätä kyllä tehnyt itse monet kerrat, joten reseptissä ei ole virhettä. 🙂 Kakkupohjastasi tosiaan tuli musta vähän eri tavalla kuin oli ajatus. En tietenkään pysty tarkkaan tietämään, kun en ollut selkäsi takana kurkkimassa, mutta pohjan väri kielii siitä, ettei mixeriä oltu sekoitettu kunnolla. Katso seuraavan kerran, että kun käännät pullon nurinpäin, ei pullon pohjalla saa olla yhtään sakkaa eli mustaa lääkehiiltä. Kakkupohja on rakenteeltaan hieman erilainen kuin kääretorttupohja, hieman höttöinen ja kostea. En toki tiedä, oliko sinun tapauksessasi rakenne muutenkin erilainen.
Maris: Kyllä minä ravistin sitä, mutta lähinnä lopputulos oli kanssa ihmeellinen. Siitä tuli aivan höttöistä, ei ollenkaan kakkumaista tai kääretorttumaista. Sitä ei pystynyt kumoamaan edes. Kinuskigalleriaan laitoin kuvan tästä, ja se tummui aivan oudosti kuin pannukakku. Että olisikohan kyseessä sitten joku virheellinen ainesosa?🙂 Mutta onneksi ei ollut tekeillä mitään tärkeää.
Katariina: itse en ole tätä pohjaa kokeillut, joten siinäkin mielessä olen vähän huono tähän asiaan kantaa ottamaan.
Tuli vaan ihan ensimmäisenä mieleeni, että ravistitko mixeripulloa hyvin ennen käyttöä? Joidenkin salmiakkimixeriä sisältävien leivonnaisten yhteydestä muistan, että toivottua haaleammaksi jäänyt sävy on joskus saattanut johtua siitä, että mixeripulloa ei ole ravistanut hyvin ennen käyttöä. 🙂
Onhan tämän kakkupohjan kananmunien määrä varmasti 5? Minä itse juuri nimittäin tätä taikinaa tein ja ei tullut juuri lainkaan mustaa vaan ruskeaa taikinasta, ja jauhomäärä on suhteellisen pieni. Mutta saas nähdä millainen pohja tulee.😅
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Leipuri305: tähän on vaikeaa vastata kokeilematta itse, miten hunaja käyttäytyisi. Ainakaan vastaavaa salmiakin makua et sillä saisi aikaiseksi, joten jäin pohtimaan, kannattaisiko hunaja käyttää mieluummin jossain muussa tarkoituksessa.