25.12.2012
haarukka
kaulin
taikinapyörä
terävä veitsi
leivinpaperi
haarukka
kaulin
taikinapyörä
terävä veitsi
leivinpaperi
Valmista rahka-voitaikina puolitoistakertaisena annoksena erillisen ohjeen mukaan.
Keitä kananmunat koviksi (n. 8 minuuttia).
Keitä riisi kypsäksi suolatussa vedessä.
Hienonna kananmunat haarukalla.
Silppua sipuli ja tilli.
Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 50 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 25 neliöksi.
Jaa muna-riisitäyte neliöiden päälle.
Taita reunat täytteen päälle pituussuunnassa ja nipistä tiukasti yhteen.
Käännä rullat ympäri. Nipistä päät kiinni ja taita uloke pasteijan alle. Kuvioi päädyt halutessasi haarukalla.
Vedä veitsellä viiltoja pasteijoiden päälle.
Voitele munalla. Laita pasteijat pellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia
Tämän vanhan ohjeen kaivoin eilen esiin kun aloin leipoa munariisi pasteijoita pakkaseen varastoon viikon päästä häämöttälle muutolle.Saa muuttomiehet sitten keiton oheen muutakin… 🙂
Ja siinähän meinasi käydä huonosti…nuoriso olisi popsinut yksi kerrallaan ne suuhunsa,väliin piti mennä! 🙂
Nyt asioiden nopeuttamiseksi tein pasteijat valmiista torttutaikinasta, mutta silti maistui…! 🙂
PS. Saatiin sinne pakkaseenkin onneksi jokunen!
ansku01: voitaikinallakin onnistuu. Rahkan voisi korvata esimerkiksi turkkilaisella jugurtilla.
ansku01: voitaikinaa voi käyttää. Itsekin olen voitaikinaan tehnyt näitä ja vastaavia. Jogurtista en tiedä, ei ole osunut silmiini ohjeissa.
Kävisikö tähän myös normaali voitaikina tai voisiko rahkan taikinassa korvata esim.jogurtilla tai vastaavalla….
KINUSKIKEIJU:
Minun laskujeni mukaan (kuori)taikinaan tarvittaisiin 3/4 ja täytteeseen puolet ohjeessa ilmoitetuista ainemääristä.
Meille riittäisi puolikas annos, eli 12-13 kappaletta pasteijoita. Alanko laskeskelemaan ja teen taikinan 3/4 -kertaisena, vai teenkö suoraan yhden annoksen taikinaa? Tulisiko taikinakuorista silloin liian paksuja?
Nämä sopivat kahvipöydän suolaiseksi loistavasti. Ovat juuri sopivan täyttäviä niin että makealle kakullekin jää tilaa. Myös lapsivieraat tykkäsivät. Helppo ja hyvä resepti ja hyvät vaihekuvat.
SATALAPPUNEN:
Kaupan voitaikina pelastaa tilanteen monesti, niin tässäkin. Herkuttelemaan pääset helpommin ja nopeammin, kun taikinantekovaihe jää pois. Nyt vain hihat heilumaan! 🙂
oi,tuli nälkä tätä ohjetta katsoessa!:) Voiko näitä herkkupaloja tehdä kaupan voitaikinasta? en millään jaksaisi ruveta tuota taikinaa vaivaamaan…/:
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
mari-johanna: vai meinasivat pasteijat häipyä parempiin suihin! Mieltä toki lämmittää, että noin hyvin nuorisolle maistui! Onneksi pakastetaikinat on hyvä vaihtoehto. Tsemppiä muuttoon!