Ruokakaupoissa näkee välillä tuotteita, jotka on nimetty klassikon mukaan (esimerkiksi karkkimaku tai leivonnainen), mutta maussa ei ole tietoakaan siitä, mitä nimi antaa ymmärtää. En hyväksy yhtään tällaista mielikuvilla ”harhauttamista”! Kun lähdin suunnittelemaan mokkapalan makuista jäätelöä, tuli mieleen kaksi erilaista ratkaisutapaa. Niistä toinen on nyt tässä ja toisen tulen luultavasti toteuttamaan myöhemmin. Ajatus lähti vuodenvaihteessa julkaisemistani pakastusvideoista (Instagram Stories). Sain lukemattomia viestejä siitä, että mokkapalat ovat parhaimmillaan aavistuksen jäisinä. Miksi en perustaisi koko reseptiä tälle ajatukselle! Mokkapalat ovat tässä siis jäätelöstä erillisenä, joskin kohmeisena, kerroksena. Yhdistelmä vaniljajäätelön kanssa on pettämätön!
Kaija: Ei paisteta. Käsitykseni mukaan ja kuviakin katsoessa tulee vain yksi mokkapalapohja joka asetetaan jäätelökerroksen päälle.
Ensin paistat mokkapalapohjan, sitten irroitat sen vuoasta ja peset vuoan puhtaaksi. Sen jälkeen laitat jäätelöpalat vuokaan ja niiden päälle mokkapala levyn jonka sitten viimeisenä päälystät kuorrutteella.