Inspiroiduin kehittelemään jouluisen jälkiruoan kahvin ja piparkakun fantastisesta makuyhdistelmästä. ☕️ Ajatus lähti tiramisusta, jonka täytteeseen mascarpone antaa kermaisen pehmeyden. Kahvin maku saadaan aikaan vedestä ja pikakahvista valmistetulla ”aromilla”.
Tiramisun tapaan tämäkin jälkiruoka kootaan vuokaan. Pipareita ei tarvitse kostuttaa, sillä ne pehmevät täytteen joukossa. Samalla tiramisun rakenne tiivistyy niin, että sen voi kumota juhlavaksi kakuksi. Toki tiramisun voi jättää myös vuokaan ja koristella siinä.
Erinomaisen aattojälkiruoan tästä tekee se, että mokka-tiramisun voi pakastaa. Ota vuorokautta aiemmin jääkaappiin sulamaan. Tarjoile aterian huipennuksena tai kakkuna kahvin kanssa. Veikeät vadelmatonttulakit kruunaavat tunnelman!
Akvamariini: täytteeseen voisi sekoittaa maitosuklaata. Myös kermalikööri voisi toimia hyvin!