Mustikkakukko eli rättänä on perisuomalainen kesäherkku Savosta. Kinuskikissan ”modernimpi kukko” on saanut vaikutteita korvapuustista ja ruiskuoren tilalla on kanelitäytteestä ja vaaleasta piirakkataikinasta tehtyjä kierteitä.
Uusia tuulia ilmassa! Kukko on kihartanut pyrstösulkansa
kikkaraisille hurmauskierteille. 🐓 🙂
Minulle tärkeästä ja tutusta Mustikanpoimijan piirakasta on pohja tänään tekemässäni mustikkaherkussa, pienellä kardemumma-lisällä. Mustikat ovat pakkasesta, kiisseliksi tein tällä kertaa.
Kansi on perus-murotaikinaa, hyvin pehmeää eikä kaulintakelpoista. Laitoin palasina täytteen päälle ja varoen levittelin koko pinnalle. Vaniljakreemiin lisäsin kanelin ja pursotin vinkkuroita pinnalle.
Ihana tuoksu on vallannut kodin 🙂 Seuraavalla kerralla ehkä kokeilen ohjeen mukaisesti kaulita kannen ja tuunausta se, että laitan sisälle kanelikreemin vaniljakreemistä 🙂