Kappas vaan Minttu sekä Suklaa
Kahdestaan kakun täytteen tuplaa
Tismalleen yhteenhän ne soppii
Ota tästä reseptistä koppii
Tämä kakku tarjoiltiin viime vuoden kesäkuussa siskoni 50-vuotispäivillä yhdessä satumaisen marenkikakun kanssa.
13.3.2020
Sivele ison Dahlia-reunavuoan (halkaisija noin 26 cm) sisäreunaan öljyä ja aseta tarjoilulautasen päälle.
POHJA. Murskaa Oreot tehosekoittimessa.
Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten.
SUKLAATÄYTE. Vatkaa suklaatäytteen vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto vatkaimella hyvin sekoittaen.
Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen minttutäytettä.
MINTTUTÄYTE. Laita minttutäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Värjää kerma vaahdottamisen aikana vaaleanvihreäksi.
Yhdistä vaniljakastike ja piparminttuaromi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi vanilja-minttuseoksen joukkoon.
Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Irrota reunus kakun ympäriltä nostamalla se ylöspäin.
PURSOTUKSET. Vatkaa pursotuskerma vaahdoksi.
Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita ohuena nauhana koko ajan vatkaimella sekoittaen kermavaahdon joukkoon.
Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota suklaaruusukkeita kakun päälle.
Viimeistele koristelu asettelemalla ruusukkeiden lomaan reilusti koristeita.
Hei, miten lasken tarvikkeiden menekin jos itse meinasin tehdä tämän kakun 18cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan? Tai 26cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan?
Dion3e: Varmasti 15 hyvänkokoista palaa tästä ainakin tulee.Riippuu toki palojen koosta.
Kinuskikissalla on valtavan hyvä sivu juhlan järjestäjille kakkujen riittävyyksistä,käy tutustumassa
https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys/
Toki kakun riittävyyteen vaikuttaa myös se, onko kakku ainoa herkku,silloin ihmiset tankkaavat sitä enemmän,tai jos tarjolla on monenmoista herkkua silloin kakun menekki on vähäisempi.
Itsellä on tulossa myös pojan valmistujaiset heinäkuun lopussa ja vieraita tulee melkein sama kuin sinulla. Minä ajattelin tehdä 2 26cm isoa juustokakkua ja yhden pienemmän 24cm varalle.
Tässä on myös minulla se idea, että näin kesä aikana kun ei ole viisasta yhtä kakkua seisottaa tarjolla kovin kauaa niin sitten saa helposti seuraavan kylmänä ja fressinä taas pöytään.
Moikka. Miten monelle henkilölle arvioisit yhden kakun riittävän? Tai miten monta kakkua kannattaisi tehdä 45hlön juhliin?
🤔😊👌
Jasdril: 👍👏😊
Kerman jättäminen löysemmäksi ja vaniljakastikkeen osuuden kasvattaminen näemmä auttoi 🙂 Tein kahta erikokoista kakkua yhtä aikaa, joten laitoin 2 prk Vanillaa, 8 dl kuohukermaa ja 11 liivatelehteä. Ehkä myös enemmän vettä liivatteille kuin olen yleensä laittanut… Nyt tulikin sitten niin löysä, että pelotti, hyytyykö mokomat lainkaan 😀 Mutta lopputulos oli ihanan täydellisen tasainen.
Jasdril: kyllä minäkin kohtuu jämäkäksi kerman vatkaan. Tuohon tulee kumminkin vielä vaniljakastike joukkoon ja lisäksi liivatevesi, joten näiden pitäisi tehdä vaahdosta huomattavasti löysempää. Oliko täyte paksua jo siinä vaiheessa, kun ainekset olivat kulhossa sekoitettuna? Kyse voi olla myös ihan vaan tekniikasta. Kuvan mukaan näyttäisi siltä, ettet ole mitenkään levittänyt täytettä. Levitä nätisti nuolijalla ja heiluta vuokaa lopuksi. Sillä pitäisi isommat jäljet hävitä. On kuitenkin ihan normaalia, että tällaisissa täytteissä jää jonkin verran jälkiä. Harva täyte on niin löysää, että jäljet häviävät olemattomiin. Voithan kuitenkin kokeilla jättää kerman aavistuksen verran löysemmäksi ensi kerralla. Muuta en oikein keksi.
No, nyt tulee vähän viestispämmiä mutta kysynpä vielä voiko vika olla kermassa? Tajusin just että oon ostanut koko ajan kuohu- enkä vispikermaa.
Heh vau, tuo liitetty kuva sai näemmä jonkun automaattisen venytysvanutuksen 😀
Latasin sen myös tähän: https://drive.google.com/file/d/1BL-r1A4qDdZY-R8W1jZDhVpYjlAdyplz/view?usp=sharing
Joo, myös minttu on ihan sellaista moussemaista, laitoin nyt liitteeksi ekasta kerrasta otetun tommosen nopean kännykkänäpsyn huonossa valossa… Mutta näet varmaan kaatamisesta jääneet raidat ja varsinkin keskelle jääneen ”klimpit”, viimeksi jäi vielä isommat muodot. (Tästä tuli myös 26cm vuokaan jotenkin ihan tosi korkea, tajusin vasta suklaatäytteen jälkeen et eihän tää tuu mitenkään mahtumaan ja kikkailin jälkikäteen reunakalvoa ympärille…)
Aikailtu ei ole, liivatteet vaniljakastikkeeseen -> sähkövatkaimella sekaisin -> seos kerman kanssa yleiskoneeseen -> pari pyöräytystä ja vuokaan. Alle minuutin prosessi ehkä.
Voiko kerman vatkata ”liian kuohkeaksi”? Mitään voita se ei absoluuttisesti ole ollut, mutta voiko sen jättää huoletta vähän löysemmäksi?
Notkistatko vaniljakastiketta ennen liivatetta?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
jennajansson: Reseptin ohje osio alkaa kertomalla, että ison dahlia vuoan halkaisija on 26cm. Joten jos teet pyöreään 26cm , niin teet mitään muuttamatta.
Mutta jos haluat tästä söpön pienen version, neuvon sinut menemään vuokien muunnostaulukko sivulle. Sieltä löytyy helpot ohjeet reseptin muuttamiseksi pienemmäksi.
Pääset sivulle seuraavasta linkistä
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/