27.4.2015
Pohja:
200 g margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voi sokeri seokseen. Taputtele taikina reunallisen uunipellin pohjalle ja valmista täyte.
Rahkaseos:
700 g maitorahkaa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään ja levitä se tasaisesti pohjan päälle pellille.
5 omenaa
Kuori omenat ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita omenat pannulle, jossa on vähän vettä. Pehmennä omenoita noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Kaada ylimääräinen vesi pois ja ripottele omenat tasaisesti rahkan päälle.
Päällinen:
150 g margariinia
6 dl Myllyn Paras Isoja Kaurahiutaleita
3 dl fariinisokeria
2 dl ruokakermaa
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet. Anna kiehahtaa hetken aikaa ja levitä seos tasaisesti omenoitten päälle.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä