26.11.2015
Tämä kakku on yksi suuri herkkupala!! Hyvin pehmeä ja raikas, kirpeä ja kermainen. Loistava jälkiruoka hyvin helpolla reseptillä!!
200g marie-keksejä tai digestive
200g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1dl sokeri
2 sitruunaa
2 limeä
1tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
3dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
1rkl limoncelloa
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Kaada pohja-seos kakkuvuokaan (avattava) peitetty uunipaperilla tai vielä paremmin reunakalvolla.
Muotoile keksimassa tiivisti niin että tulee kunnon pohja.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja tuorejuusto.
Raasta sitruunan ja limen kuori. Lisää joukkoon. Pehmennä liivatelehti. Pienessä kattilassa lämmitä sitruunan ja limen puristettu mehu ja sulata mukaan liivatelehti.
Lisää iso osa raastetusta kuoresta ja mehu vaahtoon. Kaada keksipohjaan ja anna kunnolla hyytyä yli yön.
Lämmitä pienessä kattilassa appelsiinimehu, vähän sitruuna-lime mehua ja loput kuorista.
Pehmennä liivatelehdet ja sulata mehussa.
Anna jäähtyä kunnolla. Kaada mehu kakun päälle ja hyydytä noin 2 tuntia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Missä vaiheessa Limoncello lisätään?