22.11.2016
Pohja: 24 cm vuokaan uuni 170 lämpenemään
4 pienehköä kananmunaa ( 3 isompaa riittää)
1,5 dl öljyä
2 dl fariinisokeria
4 dl gluteenitontajauhoa ( Sempper fin mix)
2 dl mantelijauhoa
70 g hasselpähkinäjauhoa
3 dl porkkanaraastetta ( raastimen toiseksi pienin terä, jotta saadaan kosteutta)
2 tl tl kanelijauhetta ( voi lisätä esim inkivääriä jos tykkää)
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhoa
ripaus suolaa
2 isoa appelsiinin kuorta raastettuna, jopa 3 voi laittaa
( Macarons kokeilujen takia kaapissa oli seos jossa oli vaniljatuorejuustoa ja lemon curdia sitä meni seokseen n. 1 desi)
Jauhot yhteen sekoittaen, kananmunat kulhoon ja käsin rakenne sekaisin, kaikki muut aineet perään. Eli vatkaimia ei tarvita… n. 55 min uunissa.
Kakku pitää olla aivan jäähtynyt ennen päällisen lisäämistä.
Päällinen:
1 purkki appelsiinituorejuustoa
1 purkki vaniljatuorejuustoa
1 floora vispi
hiven vaniljasokeria
Koristeet:
Oranssi porkkana: Valkoista vaniljamassaa johon sekoitettu keltaista ja punaista pastaväriä.
Vihreä tupsu: vihreää vaniljamassaa.
Silmät ja kulmakarvat: mustaa ja valkoista vaniljamassaa.
( jälkiviisaana, pinsetit ois hyvä noin pienissä hommissa)
Tupsu saatu kiini tekemällä marsipaanityökalulla reikä porkkanan päähän. Tupsu pötkö leikattu pienillä saksilla tuuheammaksi. Elintarvikeliimalla kiini. Folio tuen päälle tupsu osa jottei valahda.
Veitsellä porkkanan pintaan kuviota. Porkkanassahan on juuri maasta otettuna pitkät juuret 🙂 joita ei näy kaupan pusseissa.
( yritän laittaa siitä kuvan myöhemmin)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kyllä kakkukuvun alla kävi varsin kova keskustelu 😂😃