3.4.2017
Pohja:: kaksinkertaisena tulee pellillinen
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl Gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 dl Sempperin fin mix hienoja jauhoja ( Gluteeniton)
1 tl leivinjauhoa
Täyte:
250 g maitorahkaa ( pehmeä täyteläinen)
200g kermaviiliä
500g mustikkaa ( voi olla jäisiä)
Vanilja aromia tai rahka voi olla vanilja rahkaa
n. 0,5 dl sokeria ( maista)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
Sekoita jauhot ja leivinjauho keskenään. Lisää kerralla koko jauhoseos voiseokseen ja pyöräytä muutamia kertoja koneella. Ota nuolia ja sekoita loppu sillä kunnes massa on tasaista.
Laita vuokaan leivinpaperia ja paperin alle pohjalle muutamia tippoja taikinaa” liimaksi” jotta paperi pysyy massan levityksen ajan suhteellisen paikoillaan.
Levitä massa lusikalla.
Vispaa hieman kananmunia jotta rakenne rikkoutuu, lisää rahka ja kermaviili. Sekoita.
Lisää sokerit ja vanilja aromi.
Ota mustikat pakkasesta ja levitä tasaisesti vuokaan, munaseos mustikoiden päälle. Täytettä tulee melko paljon mutta itse tykkään paksusta rahka kerroksesta.
200 asteiseen uuniin, n. 35 min
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Jotenkin niitä marjoja aina ”säästelee” ettei raaski talvella syödä niin paljoa ja kevään saa popsia ihan urakalla 😆