8.8.2016
voi sokerikakku pohja. kts mansikkakakku
Lisänä tumma kaakaojauhe 3-4 rkl
Täyte:
2,5 dl vispiä
200 maustamatonta tuorejuustoa
200 g vanilija rahkaa
1 L tuoretta mansikkaa soseena
( sokeria tarvittaessa)
130 – 140 g tummaa suklaata
tilkka rommia
ripaus vanilijaa jauhona
7 liivatetta
vettä 0,5 dl
Liivatteet kylmään veteen.
Vispi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekä rahka joukkoon, jaa massa kahteen kulhoon.
Lisää toiseen massaan soseutettu mansikka ( jätä 0,5 dl laittamatta) ja vanilijaa.
Kuumenna 0,5 dl sosetta ja lisää siihen 5 liivattta. Kaada massaan hieman jäähtyneenä, sekoita hyvin, maista sokerin tarve.
Sulata suklaa ja kaada toiseen kulhoon hieman jäähtynenä, vatkaa hyvin. Mausta rommilla. Kuumenna vesi ja lisää 2 liivatetta, kaada jäähtyneenä vesi suklaa vaahtoon, sekoita hyvin.
Kostuke:
2,5 Suklaa maitokahvijuoma
Kokoa irtopohjavuokaan tarjoilulautaselle suoraan, pelkkä reuna rengas. Suosittelen reunakalvoa joka on korkeampi kuin vuoka. Kostuta pohjaa ja kaada suklaa täyte. Seuraava pohja ja kostuta, lisää mansikkaseos ja pohja päälle. Kostuta vielä päälimmäistäkin pohjaa. Jääkaappiin yön yli.
Pursotukset vispillä 2- 3 purkkia ( 2,5dl yhdessä)
koristeet vanilija massalla ja kurkkuyrtin kukilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitoksia mari-johanna 😊 Käsi ongelmat vaivaa välillä runsaastikin että pursotukset menee vähän tuurilla suurinpiirtein sinne minne haluaa. Mutta tosiaan kukkaset on niin ihania kesällä, että hyödyntää kannattaa. Nyt syksyllä puolukka/mustikka kakkuihin käyttäisin myös niitä varpuja koristeina, vaikken tiiä pystyykö niitä syömään, kovia ainenkin ovat 😆
Mutta nyt suunta kohti helsinkiä, josko sieltä löytyis jotain kivaa leipomis juttuja. Yllätyin vähän kun katsoin listaa niin edes konfettia ei ole hesassa 😯 Chez Marius pitää katsastaa tällä kertaa kun olemme myös kovia ruoan laittajia.