20.12.2016
Täysjyvä vehnäleipää/ gluteeniton vuokaleipä ( laitan gramma määrän hieman myöhemmin) 26 cm/24 cm irtopohjavuoan reunoihin.
Täyte 1
100g Valkosipulituorejuustoa
100g sitruunatuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
n. 300 g lämminsavulohta
100g ranskankermaa
tuubista töräys sitruuna majoneesia
hieman sitruunamehua
sitruunapippuria ( kotikastronomi, suolaton)
timjamia
juoksevaa hunajaa reippaasti ( varo kuitenkaan liioittelemasta)
paprikajauhetta
mustaapippuria
suolaa
Maistele tehdessäsi, tarviiko esim hunajaa tai muita mausteita lisätä, määrät mausteiden osalta menee oman maum mukaan.
Täyte 2
ruohosipulia pieneksi pilkottuna
tilliä
100g ranskankermaa
100g sitruunatuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
välimeren yrttimaustetta
sitruunamajoneesia hieman
n. 400 g kylmäsavulohta siivutettuna ( ladotaan vieriviereen täytteen päälle)
Leivät kostutin vedellä laimennetulla sitruunamehulla, makua oli ihan kohtalaisen paljon. Suurinpiirtein samalla tyylillä kuin täytekakkua kostuttaisi eli ihan reilusti.
pelkäsin että sitruunan makua on liikaa koska sitä oli täytteessäkin, mutta oli todella hyvä. Täyte 2 tarkoituksella vähemmän mausteita jotta kylmäsavulohi pääsee esille.
Määrät ovat noin määriä koska siinä tein samalla 2 kakkua.
Totesin että pyöreään kakkuun kannattaa leipäviipaleet leikata kolmion muotoon, niin saa kätevästi ensin reunat siististi lyhyemmän reunan tullessa vuoan reunaa vasten.
Muutaman liivatteen laittaisin ensikerralla joukkoon.
Päällinen:5
4 dl vispiä
n. 100g smetanaa
vaahdotetaan yhteen.
Päällä:
graavilohiruusuja
tomaattiruusuja
tuoretta timjamia
sitruunaviipaleita ( tavallinen kakku)
kirjolohen mätiä
kurkusta tehtyjä ruusun lehtiä
rukolaa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä