4.7.2017
9 kpl isohkoja sämpylöitä
5 dl vettä
1 tl psyliumia
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
4 rkl öljyä
3,5 dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl vaaleaa Jyttejauhoa ( voi käyttää tummaakin)
Jauhot sisältävät itsessään jo psyliumia, niin en lisää sitä taikinaan kovin paljoa.
Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää hiiva, sekoita hyvin. Lisää psylium ja anna hetki turvota. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoseosta vähitellen ensin jollain vatkaten ja lopuksi käsin. Taikina jää löysäksi, mutta jos lisäät liikaa jauhoa, ei kohoa.
Muotoile suoraan pellille ( laitoin leivinpaperin päälle vähän kaurajauhoa ja käsiin ettei tartu).
Kohota vähintään tunti liinan alla.
200 astetta n. 30 min.
Vinkki: Sämpylät kannattaa pakastaa mitä ei samana päivänä syö ja ottaa sieltä tarpeen vaatiessa. Gluteeniton leipä kuivuu melko nopeasti, säilyy kyllä seuraavaan päivään pöydällä. Todella hyviä esim paahdettuna.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä